Up 2 Date

Murda in Turkije veroordeeld tot celstraf van vier jaar

foto: Instagram: murdaworld
  1. Newschevron right
  2. Murda in Turkije veroordeeld tot celstraf van vier jaar

Murda is dinsdag in Turkije veroordeeld tot een celstraf van vier jaar en twee maanden voor songteksten waarin hij cannabisgebruik zou aansporen. De artiest zegt in hoger beroep te gaan tegen de straf.

4 jaar en 2 maanden

"Helaas heb ik slecht nieuws gekregen", zegt Murda in een verklaring op Instagram. "De rechter heeft gezegd dat ik schuldig ben en heeft mij een straf van vier jaar en twee maanden opgelegd." Vorig jaar werd Murda op het vliegveld van Istanboel aangehouden. Er was een onderzoek gestart naar zijn songteksten, waarin cannabisgebruik zou worden aangemoedigd. Vanwege de songteksten eiste Het Turkse Openbaar Ministerie vijf tot tien jaar cel tegen de artiest.

Het zou gaan om tracks als Duman, Pahali en Eh Baba, die hij lang geleden heeft gemaakt. "Ik heb deze nummers voor mijn publiek gespeeld tijdens concerten en mijn fans zongen alle woorden mee. We lachten en dansten samen op al deze nummers. Het zijn nummers die ook geliefd zijn bij mensen die geen Turks spreken. Deze mensen zijn na het luisteren van mijn muziek Turkse woorden gaan zingen en rappen", aldus Murda, die zelf niet aanwezig was voor de uitspraak.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hoger beroep

Murda zegt het niet eens te zijn met de straf en dus in hoger beroep te gaan. "De rechter denkt dat mijn dochter het door deze nummers verdient om haar vader vier jaar en twee maanden niet te zien. Hetzelfde geldt voor mijn familie. Ik zal dit nooit begrijpen en het er nooit mee eens zijn. Heel verdrietig." Nederland heeft een uitleveringsverdrag met Turkije, maar het is onduidelijk of verzocht zal worden om de rapper naar Turkije te halen.

Ster advertentie
Ster advertentie