Entertainment

Rihanna stopt met haar modelabel Fenty

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Rihanna stopt met haar modelabel Fenty

Rihanna en LVMH, het moederbedrijf van Louis Vuitton, gaan voorlopig stoppen met hun luxe modelabel Fenty. Dat meldt het mediabedrijf Business of Fashion. De hoge prijzen van Fenty zouden niet aansluiten bij Rihanna's fanbase.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sluiting

Nog geen twee jaar na de lancering van Fenty hebben Rihanna en LVMH besloten om voorlopig een punt achter het label te zetten, in afwachting van betere omstandigheden. Fenty was het eerste modehuis dat door LVMH vanaf de grond werd opgebouwd sinds Christian Lacroix in 1987.

Rihanna was de eerste vrouw met een merk bij LVMH en de eerste vrouw van kleur aan de top van LVMH-bedrijf. "Bedankt Mr. Arnault, dat je mij de kans geeft om samen met je te groeien. Dit is het bewijs dat niks onmogelijk is", schreef Rihanna in 2019 op haar Instagram, kort voor de presentatie van haar eerste collectie.

Geen einde van Fenty

Er komt niet helemaal een einde aan de samenwerking tussen Rihanna en LVMH. Het luxebedrijf gaat zich nog focussen op Rihanna's Fenty Beauty en Fenty Skin en zal betrokken zijn bij RiRi's lingerielijn Savage x Fenty.

Ster advertentie
Ster advertentie