Entertainment

Drake doneert $1 miljoen aan bitcoin aan stichting LeBron James

foto: Instagram @champagnepapi/stake
  1. Newschevron right
  2. Drake doneert $1 miljoen aan bitcoin aan stichting LeBron James

Drake is een liefhebber van online gokken. Dat gaat weleens mis, maar onlangs heeft hij dikke winst gepakt. In samenwerking met het gokplatform Stake heeft hij - zoals de rapper wel vaker doet - besloten iets goeds te doen met het geld. Zo doneert hij een miljoen dollar aan bitcoin aan de LeBron James Family Foundation, de liefdadigheidsorganisatie van basketballer LeBron James.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verrassing voor scholier

In een Instagramvideo vertelt Drake vanuit een restaurant in Toronto, waar hij de clip van Headlines (2011) schoot, dat hij bij het spelen van roulette zijn grootste winst ooit heeft binnengeharkt. Vervolgens laat hij zien waar hij zijn geld aan besteedt. Zo verrast hij samen met LeBron tijdens een diner de scholier en basketballer Michael en zijn alleenstaande hardwerkende moeder. Zij krijgen 100.000 dollar zodat de jongen kan gaan studeren. Ook Michaels coach krijgt een stapel dollarbiljetten en een paar nieuwe schoenen in zijn hand gedrukt.

LeBron James

Uiteindelijk verraste Drake ook LeBron James nog met een enorme gift voor de 'I Promise School' van zijn Family Foundation. Die zorgt ervoor dat kwetsbare kinderen en jongeren in James' hometown Akron de middelen krijgen om naar school te kunnen.

"Telkens als ik zo geblessed word, denk ik dat het goede karma is die weer doorgegeven moet worden", aldus Drake over zijn gokactiviteiten. "Ik speel voor de lol en met de hoop dat ik liefde kan verspreiden."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gul

Drake heeft in het verleden wel vaker geld weggegeven aan jongeren die het hard kunnen gebruiken. Dat deed hij onder andere in de clip van God's Plan. Studente Destiny Paris kreeg toen 50.000 dollar voor haar studie en bedankte de rapper onlangs op TikTok. Eerder deze maand gaf Drizzy op de Turks- en Caicoseilanden samen met Jack Harlow nog 20.000 dollar aan een muzikant en 10.000 dollar aan een fan.

Ster advertentie
Ster advertentie