Entertainment

Cardi B over boycotten van Grammy’s: "Vergeet niet kleine, zwarte artiesten te feliciteren"

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Cardi B over boycotten van Grammy’s: "Vergeet niet kleine, zwarte artiesten te feliciteren"

The Weeknd is woedend dat hij niet is genomineerd voor een Grammy en roept op tot een boycot. Cardi B is het daar niet mee eens en liet via Twitter weten dat mensen niet moeten vergeten om kleine, zwarte artiesten te feliciteren met hun nominatie.

Driftbuien

De rapper plaatste een collage van verschillende zwarte artiesten die zijn genomineerd. Daarbij schrijft ze: "Ik belicht deze ondergewaardeerde artiesten die zijn genomineerd. Niemand heeft hen gefeliciteerd, want iedereen is alleen maar druk met de driftbuien van artiesten die niet zijn genomineerd."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onafhankelijke zwarte artiesten

Vervolgens plaatste ze een screenshot van de notities op haar telefoon waar ze haar gedachtes verder toelichtte. "Er waren zeker een aantal albums en liedjes die in aanmerking hadden moeten komen voor een nominatie. Laten we echter niet vergeten dat de Grammy's dit jaar zoveel onafhankelijke zwarte artiesten hebben genomineerd die geen aandacht krijgen door blogs, tijdschriften en andere prijsuitreikingen."

Frustrerend vak

Cardi gaat verder: "De muziekindustrie kan een frustrerend vak zijn. Soms voel je jezelf over het hoofd gezien als je er anders uitziet. Maar ook als je niet altijd in de buurt bent van andere artiesten bent, je rapt over andere dingen en uit de buurt blijft van drama en media. Maar op een dag word je wakker en kom je erachter dat je bent genomineerd voor een van de grootste prijsuitreikingen. Puur vanwege je talent."

Feliciteren

De rapper roept om naast alle 'drama' niet moet vergeten deze artiesten te feliciteren.
"Dit is ook hun moment en ze hebben er hard voor gewerkt. Gefeliciteerd allemaal, veel geluk tijdens de Grammy's. Jullie verdienen het."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie