Naar homepage
Entertainment

Coachella ook dit jaar geannuleerd vanwege corona

bron: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Coachella ook dit jaar geannuleerd vanwege corona

Coachella zal ook dit jaar niet doorgaan vanwege het coronavirus. Het wereldberoemde Amerikaanse muziekfestival zou plaatsvinden van 9 tot 18 april. Het is nog niet bekend of het evenement op een later moment zal plaatsvinden.

Derde keer

Het is de derde keer dat het festival is geannuleerd vanwege de pandemie. In maart 2020 werd het festival uitgesteld tot oktober. Ze hadden op dat moment headliners als Travis Scott, Frank Ocean en Megan Thee Stallion. In juni werd bekend dat het festival ook op dat moment niet zou doorgaan. Het was vorig jaar de eerste keer in twintig jaar dat het festival werd geannuleerd.

Sprankje hoop

Coachella is het bekendste festival ter wereld. Ieder jaar reizen er zo’n kwart miljoen bezoekers naar Californië om het festival te bezoeken. Slecht nieuws voor de festivalgangers, maar toch is er een sprankje hoop. Zo liet het demissionaire kabinet weten dat er een mogelijkheid zou zijn dat festivals vanaf 1 juli weer kunnen plaatsvinden. Er heerst nog steeds wel het risico dat het virus tegen die tijd niet onder controle is waardoor de festivals niet doorgaan, maar dan kunnen festivalorganisaties wel beroep doen op een garantieregeling, waar de overheid 300 miljoen euro voor heeft uitgetrokken.

Ster advertentie
Ster advertentie