Up 2 Date

Festivaldirecteur WOO HAH! durft te hopen door garantiefonds

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Festivaldirecteur WOO HAH! durft te hopen door garantiefonds

Het demissionaire kabinet gaat uit van de mogelijkheid dat festivals vanaf 1 juli weer kunnen plaatsvinden. Er heerst nog steeds wel het risico dat het virus tegen die tijd niet onder controle is waardoor de festivals niet doorgaan, maar dan kunnen festivalorganisaties wel beroep doen op een garantieregeling, waar de overheid 300 miljoen euro voor heeft uitgetrokken. Volgens festivaldirecteur Ruud Lemmen van WOO HAH! geeft het vrijgemaakte garantiefonds in ieder geval een beetje hoop.

Plannen

"Er zijn wel meer hobbels die we nog moeten overwinnen, maar dit was de eerste en die is goed gevallen", zegt Lemmen in gesprek met Yous! bij FunX Fresh. "Zeker voor ons als WOO HAH! Omdat wij natuurlijk na 1 juli zitten." Het garantiefonds van 300 miljoen euro zorgt er namelijk voor dat festivals weer kunnen gaan plannen. "Waar dit voor zorgt is dat je in de hele festivalketen weer afspraken kan gaan maken met een podiumbouwer, een ZZP’er, en op het moment dat het dan niet doorgaat, want die kans is natuurlijk ook gewoon reëel, dat die kosten dan gedekt zijn."

Future

Afgelopen zomer maakte WOO HAH! al de eerste artiesten bekend voor 2021. Future was de grootste naam maar de vraag is natuurlijk in hoeverre het mogelijk gaat zijn om artiesten uit andere landen te laten overkomen. "Dat is natuurlijk ook nog wel een hobbel die we moeten overwinnen en het zal gaan liggen aan vaccinatiesnelheden, etc.", Toch ziet Lemmen het als een hobbel die te overwinnen zou moeten zijn: "Ik geloof dat Future vast eerder gevaccineerd zal zijn dan de gemiddelde Amerikaan, en die heeft niet een hele tour met vrachtwagens waarmee hij door Europa rijdt. Als wij gewoon een LED-scherm, microfoon en een dj-set regelen, stapt hij zijn privéjet wel in een dag van tevoren. Dus in die zin hebben we wel goede hoop, maar ook dat laat zich natuurlijk moeilijk te voorspellen."

Ster advertentie
Ster advertentie