Up 2 Date

Kabinet hoopt dat evenementen vanaf 1 juli weer mogelijk zijn

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Kabinet hoopt dat evenementen vanaf 1 juli weer mogelijk zijn

Het demissionaire kabinet hoopt dat grote festivals en andere evenementen met veel publiek vanaf 1 juli weer mogelijk zijn. Wel met het risico dat de events alsnog kunnen worden afgeblazen mochten bepaalde maatregelen worden verscherpt. In dat geval kunnen organisaties beroep doen op een garantieregeling, waar 300 miljoen euro voor wordt uitgetrokken.

Meer duidelijkheid

De evenementenbranche eiste begin deze maand in een paginagrote advertentie in verschillende kranten meer duidelijkheid van het kabinet. Voor de evenementenbranche is het belangrijk om voor 1 februari te weten waar ze aan toe is. Een festival of groot sportevenement heeft namelijk veel voorbereidingstijd nodig.

Garantieregelingen

Na aandringen van de Tweede Kamer heeft het demissionaire kabinet nu meer duidelijkheid gegeven. Organisaties kunnen beginnen met de voorbereidingen voor festivals en evenementen vanaf 1 juli. Mocht het vanwege corona toch niet doorgaan, dan kunnen ze gebruikmaken van het garantiefonds. "Nadat de maatregelen weer versoepeld zijn, zal er voor de evenementensector een verhoogd risico blijven op annulering dat zij niet volledig zelf kunnen dragen. Het kabinet wil de sector ondersteunen in een oplossing hiervoor, aangezien dit perspectief biedt voor specifieke groepen en voor de samenleving als geheel. Er wordt een garantieregeling uitgewerkt zodat evenementen georganiseerd kunnen worden vanaf een tijdvak waar dat vanuit coronaoptiek redelijkerwijs verantwoord is, inzet is nu vanaf 1 juli 2021", schrijft het demissionaire kabinet aan de Tweede Kamer.

Daarnaast mogen vanaf februari proefevenementen worden georganiseerd. Het demissionaire kabinet hoopt zo meer informatie te krijgen over de besmettingsrisico’s tijdens activiteiten met veel publiek.

Ster advertentie
Ster advertentie