OMG

Avondklok zorgt voor run op bedrijfskleding bezorgdiensten

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Avondklok zorgt voor run op bedrijfskleding bezorgdiensten

De aankondiging van een mogelijke avondklok is voor de meeste bedrijven enorm slecht nieuws, behalve voor de bedrijven die kleding en benodigdheden produceren voor bezorgdiensten. Er is een run op bedrijfskleding van bijvoorbeeld Thuisbezorgd en PostNL sinds gisterenavond, tot grote ergernis van de bezorgdiensten.

Eerder ging er op social media een grappig bedoeld plaatje rond met de 'Avondklok Starterspack', waarin onder andere een jas en een tas van de bezorgdienst zijn afgebeeld. Hoewel het plaatje grappig bedoeld is, springen veel mensen handig in op het idee. Mensen die voor een bezorgdienst werken, mogen namelijk 's avonds laat nog wél de straat op om hun werk te kunnen doen als er een avondklok wordt ingevoerd.

Torenhoge prijzen voor een jas

Het zorgt ervoor dat er sinds een dag op o.a. Marktplaats torenhoge prijzen worden gevraagd voor bijvoorbeeld jassen van bezorgdiensten, soms tot wel 200 euro. Hoewel volgens één van de verkopers snel contact moet worden opgenomen, omdat de advertenties vaak binnen no time verwijderd worden, is er sinds gisteren volop bedrijfskleding op de online markt te vinden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Niet misbruiken'

Moederbedrijf van Thuisbezorgd, Justeat Takeaway, vindt de trend die sinds gisteren speelt totaal niet grappig. Aan de NOS liet directeur Jitse Groen weten dat ze inderdaad druk bezig zijn om alle advertenties te laten verwijderen. Zij zijn niet de enige: ook PostNL kampt met (oud)-werknemers die hun bedrijfskleding verkopen om mensen zo te laten smokkelen met de avondklok. "Als jij geen PostNL-medewerker bent, moet je die jas niet misbruiken. Wij willen niet dat er misbruik van onze middelen wordt gemaakt", aldus een woordvoerder.

Bezorgers gezocht

Op Twitter reageerde Thuisbezorgd op het nieuws dat hun bedrijfskleding rondgaat en voor woekerprijzen verkocht wordt. Uit die tweet blijkt ook goed nieuws: ben je nog op zoek naar een baan, dan kun je prima terecht bij het bedrijf. "Alle anderen zouden we willen aanraden gewoon binnen te blijven als de Rijksoverheid daarom vraag."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie