Entertainment

Nicki Minaj en Mike Will Made It aangeklaagd voor plagiaat in 'I Lied'

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Nicki Minaj en Mike Will Made It aangeklaagd voor plagiaat in 'I Lied'

Nicki Minaj heeft weer een rechtszaak aan haar broek hangen. De rapper is aangeklaagd door producer Julius Johnson voor plagiaat in het nummer I Lied van haar derde album The Pinkprint uit 2014. Ook Mike Will Made It, de producer van de beat van I Lied, wordt voor de rechter gesleept.

Harde schijf gestolen

In de aanklacht stelt Johnson dat de beat van I Lied hetzelfde klinkt als zijn track onmysleeve, die hij drie jaar voor de release van Nicki's tune had gepubliceerd op YouTube. De producer zegt dat zijn nummer op een harde schijf stond die in 2013 werd gestolen tijdens een studiosessie op het kunstinstituut van Atlanta, waar op dat moment bekenden van Nicki en Mike Will aanwezig waren. Johnson denkt dat zij op de ene of andere manier zijn harde schijf in handen hebben gekregen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Schadevergoeding

Johnson claimt dat hij I Lied pas in 2022 voor het eerst hoorde. Naar eigen zeggen herkende hij direct zijn eigen werk in het nummer. Hij eist een schadevergoeding en wil erkenning voor de bijdrage die hij zou hebben geleverd aan de bekende Nicki Minaj-track.

Bronnen dichtbij Nicki Minaj melden echter aan TMZ dat ze totaal geen hand heeft gehad in de productie van de beat. Mike Will Made It zou de beat volledig zelf hebben geproduceerd en aan de New Yorkse rapper hebben geleverd. "Nicki is een tekstschrijver, dus claims over de productie moeten bij de juiste partij worden aangekaart."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tweede keer

Het is de tweede keer in korte tijd dat Nicki Minaj wordt aangeklaagd. Drie weken geleden werd ze ook al aangeklaagd door een juwelier, omdat ze een aantal rekeningen niet zou hebben betaald. Het gaat om rekeningen voor het lenen van sieraden van een juwelier in Hollywood. Daarnaast zijn enkele sieraden beschadigd. De juwelier beweerde een factuur van 26.239,50 dollar inclusief rente verstuurd te hebben voor de schade, maar die is tot op heden niet betaald door Nicki.

Ster advertentie
Ster advertentie