Entertainment

Muurschildering van Notorious B.I.G in Brooklyn beklad

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Muurschildering van Notorious B.I.G in Brooklyn beklad

Een muurschildering van hiphoplegende Biggie Smalls in Brooklyn is in de nacht van vrijdag op zaterdag vernield, zo meldt CBS News. De New York City Police Departement (NYPD) probeert de dader op te sporen.

"East Coast"

De muurschildering is te vinden aan de muur van de Beauty World-salon in de plek waar de rapper is opgegroeid en werd op Biggie zijn 25ste sterfdag onthuld. Helaas werd het gedenkteken niet door iedereen gewaardeerd. Een persoon heeft afgelopen nacht donkere verf over het gezicht van de rapper heen gegooid en de woorden "East Coast" over de muurschildering heen gespoten. Het is nog niet bekend wie de dader is, de NYPD is momenteel druk op zoek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onaanvaardbaar

Kunstenaar Vincent Ballentine, die in 2019 twee dagen bezig was met het maken van de muurschildering van Biggie, vertelt aan CBS News dat hij van plan is om het kunstwerk weer in zijn volle glorie te herstellen. "Ik denkt dat de buurt hem echt zag als een van ons. Hij heeft het gered en iets van zichzelf gemaakt. Dat is een verhaal waar mensen aan kunnen vasthouden."

Ook burgermeester Eric Adams reageert op het vandalisme en noemt het 'onaanvaardbaar'. "Biggie is een held voor onze gemeenschap. Dit is verdomd zeker niet hoe je liefde op de Brooklyn-manier verspreidt, zoals Biggie zou zeggen. We gaan onderzoeken wie hier verantwoordelijk voor is en zorgen dat de muurschildering wordt hersteld, want deze heeft daar een plek en zal hier altijd blijven"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie