Entertainment

Jandino Asporaat gaat stad op Curaçao bouwen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Jandino Asporaat gaat stad op Curaçao bouwen

Cabaretier Jandino Asporaat gaat over drie jaar een nieuwe stad op Curaçao bouwen: New Korsou. Dat maakte hij maandag bekend op Instagram.

"In 2023 start ik met bouwen van een nieuwe stad op Curaçao", schrijft hij onder zijn post. "Als kind was ik altijd al een dromer. Ik heb vele nachten met mijn opa lichtjes geteld van de olieraffinaderij, dromend dat het sterren waren die ik bijna kon aanraken."

"Vele dansjes gedaan in de plonzende regen, dromend dat ik in een tropisch zwemparadijs stond. Of de dagen dat ik in de oude truck zat van mijn oudere broer, rijdend door de mooie wijken van Curaçao en dromend in welk huis wij later misschien ook zouden kunnen wonen."

droombaan: architect

Jandino vertelt dat zijn droombaan werken als architect is. "Complete buurten creëren lijkt mij echt geweldig, maar zoals bij vele dromen kost het tijd voor ze uiteindelijk uitkomen of zoals in vele gevallen komen ze helemaal niet uit."

"Met mijn VMBO-advies zeiden mijn leraren dat deze droom voor mij nooit zou uitkomen. Ik zou in de bouw kunnen werken, maar zelf creëren? “Nee Jandino daar heb je simpelweg niet de hersenen voor.” Het is toch grappig hoe God werkt. Soms willen wij dingen en wel nu meteen, maar dan zegt God: “wacht even en heb geduld, ik geef het aan je zodra je er klaar voor bent." Dat betekent dat jij jezelf moet gaan voorbereiden om wat komen gaat en dat is dus precies wat ik de afgelopen jaren heb gedaan."

woningcorporatie

In samenwerking met een woningcorporatie en een energiebedrijf gaat Jandino op een gebied met een oppervlakte van 132 hectare New Korsou bouwen. De belangrijkste punten waar de stad zich op gaat richten zijn volgens de plannen "digitalisering, duurzaamheid, inclusiviteit en educatie." Als alles volgens plan gaat, start Jandino in 2023 met de bouw van New Korsou.

Ster advertentie
Ster advertentie