FunX

Jandino komt met Instagram-concert om geld op te halen voor Caribische eilanden

foto: ANP Kippa
  1. Newschevron right
  2. Jandino komt met Instagram-concert om geld op te halen voor Caribische eilanden

Door het coronavirus slaat de armoede op Aruba, Curaçao en Sint-Maarten extra hard toe. Om te helpen, bedacht Jandino het initiatief #sameneenkoninkrijk. Aankomende zaterdag zullen op Instagram Live verschillende artiesten optreden, waaronder Frenna, Poke, Broederliefde, en Jayh. De liveshow is van 20.00 uur tot 23.00 uur te volgen op de Instagram van Jandino. De comedian vertelde wat het initiatief inhoudt in Start met Fernando.

Armoede groeit

Het initiatief is bedoeld om de situatie op de drie eilanden in kaart te brengen. Door de corona-uitbraak ligt het toerisme stil en dat is een keiharde klap voor de economie. Hierdoor slaat de armoede extra hard toe. Jandino legt uit: "Een grote groep van de mensen waren al arm en hadden al weinig. Door de coronacrisis wordt het alleen maar erger en hebben gezinnen bijna niets meer te eten. [...] Het zijn mensen die al heel lang in de shit zitten en niet weten hoe ze eruit moeten komen. Nu komt corona er ook nog eens bovenop. Ze kunnen het op een gegeven moment niet meer aan en dan moeten wij, degenen die kunnen, alles eraan doen om deze mensen te helpen."

Instagram-concert

Jandino wist dat hier iets tegen gedaan moest worden en ging meteen over tot actie. Daarom komt hij aanstaande 25 april van 20.00 uur tot 23.00 uur met een speciale Instagram-liveshow op zijn eigen Insta. Er zullen veel verschillende artiesten optreden en geïnterviewd worden. Met de ingezamelde donaties zullen er voedselpakketten worden samengesteld en verdeeld over de bevolking. Jandino: "Misschien ben je helemaal niet in staat om iets te geven, want we zitten allemaal in de moeilijkheden. Dat geeft niks. Stuur gewoon een lief bericht naar elkaar. We moeten het in deze tijd met elkaar doen."

Doneren?

Wil jij ook een steentje bijdragen aan het initiatief #sameneenkoninkrijk? Dat kan via de website www.sameneenkoninkrijk.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie