Naar homepage
Entertainment

Jay-Z wordt opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Jay-Z wordt opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame

Ieder jaar worden er artiesten toegevoegd aan de Rock & Roll Hall of Fame vanwege hun invloedrijke muziek en impact op de industrie. Vanaf dit jaar mag ook Jay-Z zich in het rijtje met grote muzikale namen voegen. De rapper wordt op 30 oktober tijdens een officiële ceremonie aan de Hall of Fame toegevoegd.

Voor het eerst genomineerd

Het was pas de eerste keer dat Jay-Z genomineerd was voor eregalerij. Een artiest komt hier 25 jaar na zijn of haar eerste commerciële release voor in aanmerking. Een groep bestaande uit meer dan 1200 artiesten, mensen uit de muziekindustrie en historici maakt vervolgens beslissingen over de plaatsingen op basis van iemands carrière, innovatie en de mate van uitblinken op het gebied van stijl en techniek.

"Jay-Z is authentiek gebleven met hiphop-puristen terwijl hij ondertussen toch onvergelijkbaar commercieel en zakelijk succes behaalde. Velen hebben het geprobeerd, maar niemand is ook maar in de buurt gekomen om hem van zijn troon te stoten", aldus de organisatie. Ze benadrukken dat hij met zijn 14 nummer één-albums en 22 Grammy's door velen wordt gezien als de beste rapper alive. In 2017 werd hij al als eerste rapper toegevoegd aan de Songwriters Hall of Fame.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Andere rappers

Jay-Z staat in de Performer-categorie van dit jaar samen met onder anderen Tina Turner en Foo Fighters. Hij is niet de enige rapper die dit jaar in het zonnetje wordt gezet. LL Cool J wordt door de organisatie namelijk bekroond met een Musical Excellence Award.

Andere hiphopartiesten die eerder al een plekje kregen in de Rock & Roll Hall of Fame zijn The Notorious B.I.G., 2Pac, N.W.A., Grandmaster Flash and the Furious Five, Run-DMC, Public Enemy en de Beastie Boys.

Ster advertentie
Ster advertentie