Entertainment

Hoe Rihanna de rijkste vrouwelijke artiest van de wereld werd

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Hoe Rihanna de rijkste vrouwelijke artiest van de wereld werd

Rihanna begon haar carrière misschien als artiest, inmiddels is ze veel meer dan dat. Deze vrouw blijft keer op keer mensen verbazen met haar creatieve én zakelijke talenten. Al dat keiharde werken heeft haar een vermogen van 600 miljoen dollar opgeleverd. Daarmee is ze door Forbes uitgeroepen tot rijkste vrouwelijke artiest van de wereld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Cosmetica

Het grootste gedeelte van haar vermogen is niet afkomstig van haar muziek, maar van haar partnerschap met LVMH, het Franse moederbedrijf van luxemerken als Louis Vuitton. Samen met LVMH bezit ze het cosmeticabedrijf Fenty.

Grensverleggend

Hoewel Fenty nog maar twee jaar geleden gelanceerd werd, is het niet meer weg te denken uit de cosmeticabranche. Alleen al in de eerste week had het bedrijf een omzet van 100 miljoen dollar. Dat is onder andere te danken aan haar grensverleggende foundations die te kopen zijn in meer dan veertig tinten, zodat het bij elke huidskleur past.

Mode

Rihanna is daarnaast al jaren bezig in de modebranche. Het begon eerst met meedenken met grote modemerken, maar inmiddels heeft ze ook haar eigen lijnen ontworpen.

Haar Savage X Fenty lingerie-lijn was een van de grote successen die ze behaalde in de mode-industrie. Ook dit succes was te danken aan het feit dat de ondergoed past bij verschillende huidskleuren, vormen en maten.

Eigen merk

De invloed van RiRi in de mode-industrie zal alleen nog maar toenemen nu ze ook haar eigen luxe modelabel Fenty heeft gelanceerd in samenwerking met LVMH. Met dit modehuis, dat gevestigd is in Parijs, schrijft de dame uit Barbados geschiedenis. Ze is de eerste donkere vrouw die een eigen modemerk heeft bij LVMH.

Lijst

Rihanna staat op de 37e plek in de lijst van rijkste self-made vrouwen uit Amerika die Forbes woensdag publiceerde. Beyoncé staat ook in de lijst, namelijk op de 51e plek. Zij heeft een vermogen va 400 miljoen. Samen met Jay-Z heeft ze echter een nog veel groter vermogen, namelijk 1,4 miljard.

Ster advertentie
Ster advertentie