Entertainment

Bizzey openhartig in Real Talk: "Ik had rare schulden"

foto: YouTube: NandoLeaks
  1. Newschevron right
  2. Bizzey openhartig in Real Talk: "Ik had rare schulden"

In een nieuwe aflevering van Real Talk is Bizzey te gast, die in gesprek met Fernando openhartig terugkijkt op zijn leven en carrière. "Ik ben mezelf echt verloren", zegt hij onder andere.

Yellow Claw

Bizzey maakte naamsbekendheid met de groep Yellow Claw, waar hij na een aantal jaar van succes afscheid van besloot te nemen. "Ik heb twee depressies gehad en de eerste was tijdens het touren met Yellow Claw", vertelt Bizzey. "Ik was de hele dag in het vliegtuig, hotel of gewoon op pad eigenlijk zonder stevige funderingen onder me. Overal waar ik kwam waren fans of organisatoren, dus iedereen zit in je kont. Je hebt geen echte conversaties. We waren met z'n drieën, maar na een tijdje waren we ook wel uitgesproken, dus het ging bijna alleen maar over zaken."

"Na drie jaar dat leven te hebben gehad, klapte ik gewoon helemaal dicht", vervolgt de artiest. "Ik dacht eigenlijk dat het medicijn zou zijn om te stoppen met Yellow Claw. Toen ik stopte, voelde ik me ook wel verlost, maar later kwam ik erachter dat het niet per se de oplossing was."

Solo

Na Yellow Claw ging Bizzey solo, wat voor hem een spannende periode was. "Financieel was het een super groot risico. Ik had allemaal auto's de deur uitgedaan, een tweede hand Range Rover gekocht om shows mee te kunnen doen en het was echt opnieuw weer bouwen."

Bizzey scoorde als solo artiest direct meerdere hits, maar raakte daardoor na een periode opnieuw zichzelf kwijt. "Ik stond in charts op nummer 1, 2 en 3. Maar dan was 2 mijn eigen track en 1 met Kriss Kross Amsterdam. Daar zou ik nu heel blij mee zijn, maar toen dacht ik echt in mijn hoofd: m'n eigen single staat niet op 1. Ik dacht echt: het gaat slecht."

Schulden

Ook blikt Bizzey terug op een periode dat hij diep in de schulden zat. "Ik had rare schulden, bro", vertelt de artiest. "Ik had een manager die mij had opgelicht. Hij had m'n creditcard geplunderd. Ik had een toren aan boetes. Ik deed zelf shit die niet slim was. Op een bepaald punt was het zo heftig, dat ik ook uit m'n nest was gelicht en ik binnen moest zitten."

Check het hele verhaal van Bizzey hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie