Entertainment

Manager over beef Offset en Lil Baby: "Offset zou de volgende dag gedood worden"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Manager over beef Offset en Lil Baby: "Offset zou de volgende dag gedood worden"

Wack 100 legt in een recent interview uit dat hij aanwezig was bij het moment dat tot de beef van Offset en Lil Baby leidde. Volgens de voormalig manager van onder meer The Game en Blueface is een dobbelspel in de studio de aanleiding geweest voor de ruzie. Zo zou 42 Dugg, die destijds getekend was bij het label van Lil Baby, het met Offset aan de stok hebben gekregen. "Offset en een paar van zijn vrienden zouden de volgende dag gedood worden."

Beef Offset en Lil Baby

Hoewel Offset en Lil Baby in het openbaar ontkennen dat ze beef hebben, zijn hiphopfans wereldwijd ervan overtuigd dat de twee rappers regelmatig naar elkaar sneren in tracks. Wack 100 legt uit dat het vermoeden van hun supporters klopt en dat er tot op de dag van vandaag nog steeds een spanning is tussen de artiesten. Volgens de manager heeft hij er zelfs hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat de beef niet volledig uit de hand is gelopen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Offset en 42 Dugg krijgen ruzie

Wack 100 herinnert zich dat hij met Offset, 42 Dugg en vele anderen in de studio was. "Als ik er niet bij was geweest, had de studio er de volgende dag als een mortuarium uitgezien. Misschien had het hele pand zelfs in brand gestaan en waren de lichamen niet meer terug te vinden. Het ging hard tegen hard."

De rappers waren die avond een dobbelspel met elkaar aan het spelen, zoals ze eigenlijk wel vaker deden. "Op een gegeven moment wilde Dugg weggaan, omdat hij aan het verliezen was. Maar Offset riep hem toen en zei: 'Zolang je mijn spel meespeelt en met mijn dobbelstenen gooit, kun je er niet zomaar uitstappen'." 42 Dugg liet zich echter niet tegenhouden door Offset en liep de studio uit, wat leidde tot een confrontatie tussen de twee. "Offset deed het als een echte gangster. Hij greep in de zakken van Dugg, pakte zijn geld af en daagde hem uit: 'Nu lach je niet meer, hè? Kom dan. Jij en ik, één tegen één. Want ik ben echt klaar met mensen zoals jij'."

Wack 100 grijpt in

Volgens Wack 100 was dat het moment dat hij ingreep om een massale vechtpartij te voorkomen. "Ik pakte 42 Dugg vast en zei tegen zijn vrienden dat ze zich moesten inhouden. Offset had zijn goons bij zich, ook zij gaven geen krimp. Ik vertelde ze dat ze terug de studio in moesten gaan." De spanningen liepen zo hoog op dat er bijna schoten gelost werden. Wack 100 richtte zich toen opnieuw tot Offset en zei: "Je weet dat het morgenochtend een hel zal zijn als je hiermee doorgaat. Doe geen gekke dingen, want jullie zullen hier hoe dan ook voor gaan boeten."

Quote

Ik moet er niet aan denken wat voor tragedie er ontstaan zou zijn.

Tragedie voorkomen

Het incident vond plaats in de studio van het label Quality Control, waar zowel Offset en Lil Baby destijds onder contract stonden. Dugg was op zijn beurt getekend bij een joint venture van Quality Control, waar Lil Baby de leiding over had. "Ik greep net op tijd in voordat Dugg ontplofte", aldus Wack 100. "Dugg bracht ook Lil Baby op de hoogte. Als ik ze niet tegengehouden had, waren Offset en een aantal van zijn mensen de volgende dag nog gedood." Volgens de manager zou niet alleen het label Quality Control, maar de hele hiphopscene dan te maken hebben gekregen met een dramatische situatie. "Ik moet er niet aan denken wat voor tragedie er ontstaan zou zijn."

foto: YouTube: Lil Baby Official

Lil Baby en 42 Dugg in de videoclip van 'We Paid'

Ster advertentie
Ster advertentie