Entertainment

Ye doneert 4000 speeltjes aan kinderen uit arme gezinnen

foto: YouTube: REVOLT
  1. Newschevron right
  2. Ye doneert 4000 speeltjes aan kinderen uit arme gezinnen

Kanye West a.k.a. Ye heeft voor een mooie Christmas spirit gezorgd in zijn hometown Chicago. Zo doneer de rapper maar liefst vierduizend speeltjes aan een speelgoedophaaldienst in de wijk Englewood voor gezinnen die het niet breed hebben.

'Moderne Kerstman'

"Ik ben ontzettend trots dat Kanye opnieuw heeft gereageerd op ons verzoek om de kinderen van Englewood en daarbuiten te helpen", zegt wethouder Stephanie Coleman tegen ABC7 Chicago. "Hij is geen onbekende in onze community. Zijn aanwezigheid is altijd voelbaar geweest en hij houdt ervan om regelmatig een bezoekje te brengen, maar deze kerst is hij echt onze moderne Kerstman geweest."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meerdere goede doelen

Ye heeft zich de laatste tijd beziggehouden met meerdere goede doelen. Zo was hij vorige maand nog in de wijk Skid Row (Los Angeles) om daar over het daklozenprobleem te praten. Maar hij was er niet alleen om over dat probleem te praten, zo doneerde hij ook duizend maaltijden aan daklozen.

Daarnaast gaf Ye op 9 december, samen met Drake, een benefietconcert voor Larry Hoover. Die laatste is een bekende bendeleider die een levenslange gevangenisstraf uitzit voor betrokkenheid bij een moord in 1973. Het voormalig bendelid is inmiddels zeventig jaar en heeft zijn leven gebeterd. Vanuit de gevangenis stelt hij al jarenlang geweld onder bendes aan de kaak en maakt hij zich hard voor onderwijs voor jonge bendeleden. "Dit evenement zal niet alleen aandacht voor onze zaak brengen, maar ook mensen overal ter wereld bewijzen hoeveel we kunnen bereiken als we onze trots opzij zetten en samenkomen", zei Ye over het benefietconcert.

Ster advertentie
Ster advertentie