Entertainment

Ye geeft toe alcoholprobleem te hebben tijdens Thanksgiving-speech

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ye geeft toe alcoholprobleem te hebben tijdens Thanksgiving-speech

Ye, voorheen bekend als Kanye West, heeft tijdens een dankgebed voor Thanksgiving toegegeven een drankprobleem te hebben. In de speech, die hij zelf deelde op Instagram, gaat hij ook in op zijn mentale gezondheid, ego en scheiding met Kim Kardashian.

Drankprobleem

De afgelopen jaren waren voor Ye op zijn minst gezegd 'bewogen' te noemen. Tussen zijn rants, ziekenhuisopnames, deelname aan presidentsverkiezingen en echtscheiding door, bouwde hij ook zijn imperium uit en werd hij officieel miljardair.

Tijdens een gebed voor Thanksgiving met zijn Sunday Service-koor blikt Ye op deze bewogen jaren terug en is daarin kritisch op zichzelf. "Het enige dat al mijn successen en mislukkingen gemeen hebben, ben ik", begint Ye in zijn speech. "Laten we beginnen met A: alcohol. Ik dronk om de stress weg te nemen, om de scherpe kantjes eraf te halen. Drinken beïnvloedde mijn gezondheid en die van de mensen om mij heen, want ik had al een opvliegend karakter en dit versterkte het alleen maar."

Mentale gezondheid

Hij vervolgt zijn speech door in te gaan op zijn mentale gezondheid. "B: episodes. In 2016 kreeg ik een manische episode en kreeg ik zware medicatie. Sindsdien zat ik soms wel en soms niet aan de medicatie, waardoor ik vatbaar bleef voor andere episodes, die mijn vrouw, familie en fans hebben moeten doorstaan." Ook benoemt Ye zijn ego in de speech. "Mijn ego heeft de neiging om over de drempel te gaan van motiverend en onderhoudend naar gewoon overheersend. Er zijn manieren om zelfvertrouwen te tonen zonder arrogant te zijn."

Scheiding

Over zijn echtscheiding met Kim Kardashian zegt Ye. "Het enige waar ik elke dag aan denk is hoe ik mijn familie weer bij elkaar krijg en hoe ik de pijn kan helen die ik heb veroorzaakt." Hij beëindigt de speech door te zeggen: "Deze Thanksgiving ben ik dankbaar voor de familie die mijn vrouw me gegeven heeft, ik ben dankbaar voor het leven dat God me gegeven heeft en ik ben dankbaar voor jullie tijd, aandacht en geduld. In de naam van Jezus, Amen."

Bekijk de gehele speech hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie