Entertainment

Juicy J over laatste studiosessie met Mac Miller: "Ik had de drugs van hem moeten afpakken"

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Juicy J over laatste studiosessie met Mac Miller: "Ik had de drugs van hem moeten afpakken"

Het is morgen precies vijf jaar geleden dat Mac Miller overleed aan een overdosis drugs. Sinds het overlijden van de rapper hebben vele collega-artiesten herinneringen aan hun tijd met Mac gedeeld met het publiek, zo ook Juicy J. De Three 6 Mafia-frontman vertelt in de podcast Allison Interviews dat Mac Miller tijdens hun laatste studiosessie een zogenoemde party pack met allerlei verschillende soorten drugs bij zich had.

'Terug in de tijd'

In een interview met de Amerikaanse journaliste Allison Kugel vertelt Juicy J dat hij een maand voor Mac Millers overlijden met hem in de studio zat. Naar eigen zeggen haalde Mac een doos met "elke denkbare drug" tevoorschijn en bood hij Juicy J tijdens de studiosessie cocaïne aan. Juicy J sloeg het aanbod echter af, omdat hij zelf slechte ervaringen heeft gehad met cocaïne. "Als ik terug in de tijd kon gaan, had ik de drugs van hem afgepakt. Waarschijnlijk zou hij erom hebben gevochten met me, maar alsnog zou ik de drugs hebben afgepakt. Ik denk dat ik het dan in de wc had doorgespoeld."

'Zei er niets van'

In het interview duikt Juicy J ook dieper in zijn vriendschap met Mac Miller. Zo vertelt hij dat de overleden rapper "als een broertje" voor hem was. Desondanks heeft hij er spijt van dat hij nooit wat heeft gezegd van zijn drugsgebruik. "Ik haatte het om te zien dat hij drugs gebruikte. Ik zag wat hij deed, maar ik zei er niets van. Ik zweer dat als ik de tijd terug kon draaien dat ik die doos van hem had afgepakt en het op straat had gegooid."

Aangezien Juicy J zelf ook een tijd kampte met een drugsverslaving vindt hij dat hij Mac Miller vaker had moeten wijzen op de gevaren van drugsgebruik. "Wat ik had moeten zeggen was: 'Word maar boos, maar ik houd van je. Ik wil je levend zien. Laat me je vertellen over mijn ervaringen met drugs, wat ik heb meegemaakt en wat er kan gebeuren als je de verkeerde drugs inneemt.' Ik wou zo graag dat ik dat had gedaan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Overdosis

Mac Miller overleed op 7 september 2018 aan een overdosis cocaïne en fentanyl in combinatie met alcohol. De rapper sprak openlijk over zijn worstelingen met depressies en drugsverslaving. Zo vertelde hij in 2014 aan Billboard dat hij dagelijks drugs gebruikte en dat hij het gevoel had dat de track Grand Finale van de mixtape Faces zijn laatste track had moeten zijn voordat hij zou komen te overlijden.

Ster advertentie
Ster advertentie