Music

Nieuw album van Mac Miller in de maak

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Nieuw album van Mac Miller in de maak

Sinds het overlijden van Mac Miller is er slechts één album met gloednieuwe muziek van hem uitgebracht, namelijk de plaat Circles. Dat is echter niet het laatste wat fans van Mac hebben gehoord, want er komt hoogstwaarschijnlijk een gloednieuw project aan van de rapper. Dat onthult producer Madlib in een interview met Sway in the Morning.

'Album aan het afmaken'

De underground producer onthult dat hij momenteel aan verschillende albums werkt, waaronder een album van Mac Miller. "Op dit moment ben ik het Mac Miller-album, het Planet Asia-album en het Erykah Badu-album aan het afmaken", aldus Madlib. Radio-dj Sway vroeg vervolgens of de familie van Mac het oké vindt dat het album wordt uitgebracht, waarop Madlib bevestigend antwoordde.

Maclib

In 2019 onthulde producer Theolonious Martin, die veelvuldig met Mac Miller werkte, dat de rapper en Madlib een heel album hadden opgenomen dat de titel Maclib draagt. In hetzelfde jaar liet Madlib een track horen van het album tijdens het Pitchfork Music Festival in Chicago. Een releasedatum voor Maclib is vooralsnog onbekend.

Circles

Circles uit januari 2020 is het meest recente album van Mac Miller waarop grotendeels nummers stonden die de rapper voor zijn dood had afgemaakt. Tracks die nog niet af waren, besloot producer Jon Brion verder af te ronden. Sindsdien zijn wel verschillende mixtapes van de rapper op streamingservices uitgebracht, waaronder Best Day Ever, Macadelic en Faces.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie