Entertainment

Travis Scott wil geen onderdeel meer zijn van rechtszaken rond Astroworld-drama

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Travis Scott wil geen onderdeel meer zijn van rechtszaken rond Astroworld-drama

Travis Scott wil geen onderdeel meer zijn van de rechtszaken rond het Astroworld-drama, waarbij eind 2021 tien dodelijke slachtoffers vielen. De advocaten van de rapper hebben een verzoek ingediend bij de rechtbank om de rechtszaken van tafel te vegen.

'Artiesten niet verantwoordelijk voor veiligheid'

Uit juridische documenten, die in handen zijn van Billboard, blijkt dat Travis Scott vindt dat het personeel en de organisatoren van het evenement verantwoordelijk waren voor de veiligheid van bezoekers. "Net als elke andere enerverende afleiding moeten muziekfestivals een evenwichtige combinatie van opwinding en veiligheid brengen. Maar dat is niet de taak van artiesten, zelfs niet van degenen die betrokken zijn bij het promoten van optredens", aldus zijn advocaat Daniel Petrocelli.

Hij stelt dat artiesten en promotors niet gespecialiseerd zijn in veiligheidsmaatregelen voor concerten of beveiligingsprotocollen voor eventlocaties. Verder zegt Petrocelli dat als Travis Scott aansprakelijk zou kunnen worden gesteld voor het drama dat het bewijsmateriaal aantoont dat hij genoeg heeft gedaan om claims van nalatigheid of ander wangedrag te voorkomen.

Astroworld

Op 5 november 2021 kwamen tien mensen om het leven tijdens het Astroworld festival. Bijna vijfduizend andere bezoekers raakten gewond. Tijdens het festival probeerde een grote mensenmassa dichter bij het podium te komen om het optreden van Travis beter te kunnen zien. Hierdoor kwamen duizenden bezoekers in het gedrang.

Vergunning

Achteraf bleek dat de vergunningen voor het festival niet op orde waren en veiligheidspersoneel niet goed was opgeleid. Ook zaten er 37 minuten tussen het moment dat er gewonden vielen en dat de hulpdiensten aan de alarmbel trokken om het optreden te beƫindigen. Travis werd hierom herhaaldelijk aangeklaagd door slachtoffers en hun families. Met enkele nabestaanden trof Travis al een schikking, terwijl er nog steeds enkele civiele rechtszaken lopen tegen de rapper vanwege het incident op het festival.

Ster advertentie
Ster advertentie