Entertainment

Travis Scott aangeklaagd door vrouw die miskraam kreeg na Astroworld-drama

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Travis Scott aangeklaagd door vrouw die miskraam kreeg na Astroworld-drama

Hoewel het erop leek dat de storm omtrent het Astroworld-drama was gaan liggen, kwam afgelopen donderdag het nieuws naar buiten dat Travis Scott is aangeklaagd door een bezoeker van het festival. Volgens TMZ gaat het om een vrouw die een miskraam kreeg door de chaos die ontstond tijdens het evenement.

Gewond geraakt

De vrouw, Shanazia Williamson, zegt in de aanklacht dat ze gewond raakte toen ze in de verdrukking terechtkwam tijdens Astroworld Festival. Naar eigen zeggen werd ze onder de voet gelopen door bezoekers waardoor ze verwondingen opliep aan haar buik, schouder, rug en benen. Ze klaagt zowel Travis Scott als mede-organisator Live Nation aan voor "het niet plannen, ontwerpen, beheren, bemannen en begeleiden van het evenement, wat een directe oorzaak is voor haar verwondingen en de dood van haar ongeboren kind".

Dood door schuld

Williamson klaagde Travis Scott en Live Nation al in november vorig jaar aan vanwege de verwondingen die ze opliep tijdens Astroworld Festival. Het is niet bekend hoe ver ze in haar zwangerschap was ten tijde van de festivalramp. Volgens de wet in de staat Texas, waar het evenement plaatsvond, maakt het niet uit hoe ver een vrouw in haar zwangerschap is om iemand aan te kunnen klagen wegens dood door schuld.

Aangeklaagd voor 10 miljard dollar

Sinds het Astroworld-drama wordt Travis Scott van links en rechts aangeklaagd door festivalbezoekers. Inmiddels zijn er ruim 270 rechtszaken aangespannen namens 2800 festivalbezoekers. Zo werd de rapper in december aangeklaagd voor 10 miljard dollar door een advocaat die 1500 bezoekers vertegenwoordigt. Het is echter nog de vraag of Travis financieel aansprakelijk is voor de festivalramp. Volgens diverse advocaten, die niet betrokken zijn bij de zaak, zou het namelijk erg lastig zijn om te bewijzen dat hij schuld heeft.

Ster advertentie
Ster advertentie