Entertainment

Kanye West woest op verkiezingshoofd Ohio

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Kanye West woest op verkiezingshoofd Ohio

Er gaat bijna geen dag voorbij zonder relletje rondom Kanye West de laatste tijd. Nu is de rapper en presidentskandidaat het er niet mee eens dat hij niet op het stemformulier in Ohio wordt opgenomen voor de presidentsverkiezingen in november. Volgens The Hollywood Reporter klaagt de rapper daarom het Republikeinse verkiezingshoofd van de staat, Frank LaRose, aan om zo alsnog verkiesbaar te kunnen worden in Ohio.

afgewezen

Afgelopen week wees Ohio de bijna 15.000 handtekeningen die Kanye eerder deze maand had verzameld en het papierwerk dat hij had ingeleverd af, omdat die niet de juiste informatie bevatten. Volgens de advocaten van de rapper is het echter de taak van LaRose om iedere petitie van een onafhankelijke presidentskandidaat te accepteren zolang er geen protest tegen is en het niet in strijd is met de wet in Ohio.

een zooitje

Kanye werd ook in Missouri, Wyoming, Illinois, Wisconsin en Montana bij zijn aanmelding als presidentskandidaat al afgewezen. Daarnaast maakt hij er zelf ook een beetje een zooitje van. Zo heeft hij in een aantal staten de deadline om zich aan te melden gemist. Ook is Kanye al te laat met het inleveren van papierwerk bij de federale kiescommissie. In acht staten waaronder Iowa, Colorado en Oklahoma kunnen mensen in november wél op hem stemmen.

Ster advertentie
Ster advertentie