Entertainment

Acteur Bruce Willis gediagnosticeerd met vorm van dementie

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Acteur Bruce Willis gediagnosticeerd met vorm van dementie

Bruce Willis lijdt aan dementie. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. Het gaat om frontotemporale dementie (FTD). Vorig jaar zette hij al een punt achter zijn acteercarrière vanwege een taalstoornis.

FTD

De levensverwachting voor iemand die aan FTD lijdt is gemiddeld zes tot acht jaar na de diagnose. Vooral mensen tussen de 40 en 60 jaar krijgen deze vorm van dementie. "Hoewel het pijnlijk is, is het een opluchting dat we eindelijk een heldere diagnose hebben", schrijft zijn familie in een verklaring.

Willis kampt al langer met gezondheidsproblemen. Vorig jaar bracht zijn familie naar buiten dat hij aan een taalstoornis lijdt, genaamd Afasie. "Helaas zijn problemen met communicatie slechts één symptoom van de ziekte waar Bruce mee te maken heeft", aldus zijn familie.

Aandacht voor ziekte

De familie wil met het naar buiten brengen van het nieuws aandacht vragen voor FTD. We weten zeker dat Bruce - als hij dat nog had gekund - wereldwijde aandacht zou vragen en verbondenheid zou willen tonen met mensen die ook met deze slopende ziekte te maken hebben."

Carrière

Bruce Willis begon eind jaren 70 met acteren en was zo'n veertig jaar op het grote scherm te zien. De acteur had in de eerste jaren van zijn carrière vooral kleine rollen, maar brak pas echt door met zijn rol als politieagent John McClane in de actiefilm Die Hard. Daarnaast was hij ook te zien in films zoals Pulp Fiction, Sin City en Glass.

Ster advertentie
Ster advertentie