Entertainment

Chadwick Boseman bekroond met Emmy Award voor animatieserie 'What If...?'

foto: AFPfoto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Chadwick Boseman bekroond met Emmy Award voor animatieserie 'What If...?'

Chadwick Boseman heeft twee jaar na zijn dood postuum een Emmy Award gewonnen. De prijs kreeg hij voor zijn voice-over van het personage T'Challa in de animatieserie What If...? van Disney+ en Marvel Studios. Dat heeft de Television Academy zaterdagavond bekendgemaakt.

Laatste project

Chadwick kun je kennen van zijn legendarische rol als Black Panther (T'Challa) in de Marvel-films Captain America: Civil War, Black Panther en Avengers: End Game. Zijn werk als voice-over in What If...? was een van zijn laatste projecten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Awards

De acteur overleed op 28 augustus 2020 op 43-jarige leeftijd aan de gevolgen van darmkanker. Chadwick ontving postuum meerdere awards, waaronder een NAACP Image Award, de Critics' Choice Award en een Golden Globe voor zijn rol in Ma Rainey's Black Bottom. Verder werd hij genomineerd voor een Oscar en een BAFTA.

Barack Obama

Niet alleen Chadwick viel in de prijzen, maar ook Barack Obama. Hij won een Emmy voor zijn voice-over bij de documentaireserie Our Great National Parks. Het productiebedrijf van de Amerikaanse oud-president maakte die vijfdelige serie over nationale parken wereldwijd voor Netflix. Obama is hiermee de eerste oud-president die een Emmy wint. Wel kreeg zijn voorganger Dwight D. Eisenhower in 1956 een ere-Emmy toegekend, omdat hij het gebruik van televisie stimuleerde.

Ster advertentie
Ster advertentie