Entertainment

Bella Hadid deelt openhartige Insta-post over anxiety: 'Social media is nep'

foto: Instagram @bellahadid
  1. Newschevron right
  2. Bella Hadid deelt openhartige Insta-post over anxiety: 'Social media is nep'

Bella Hadids Instagram staat vol met glamorous foto's en gelikte plaatjes, maar vandaag deelt het 25-jarige model een heel ander soort post. Bij een serie selfies waarop ze huilend met dikke, rode ogen te zien is, schrijft ze een openhartig bericht over haar anxiety en burn-outs, waar ze nog elke dag mee worstelt.

Quote

Social media is niet echt, onthoud dat alsjeblieft.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onzekerheden verbloemen

Bella begint met het delen van een videofragment waarin Willow Smith aan het woord is. "Je woorden lieten me wat minder alleen voelen en daarom post ik ze graag." Vervolgens quote ze Willows tekst, die gaat over dat iedereen zich wel eens verloren en onzeker voelt, maar dat mensen dat het liefst proberen te verbloemen.

"Dit is eigenlijk hoe ik me elke dag en elke nacht voel, al een paar jaar", zegt Bella vervolgens, verwijzend naar de huilfoto's. "Social media is niet echt", gaat ze verder. "Aan iedereen die het moeilijk heeft: onthoud dat alsjeblieft. Soms is het enige dat je moet horen dat je niet alleen bent. Dus van mij naar jou: je bent niet alleen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ups en downs

Het model schrijft verder dat mentale gezondheid ups en downs kent, zoals een 'achtbaan vol obstakels'. "Ik wil dat je weet dat er altijd licht is aan het einde van de tunnel en dat de achtbaan altijd volledig tot stilstand komt", richt ze zich tot haar ruim 47 miljoen volgers.

"Het heeft me veel tijd gekost om dat tot me door te laten dringen. Ik heb genoeg breakdowns en burn-outs gehad om te weten dat wanneer je hard genoeg aan jezelf werkt en tijd alleen doorbrengt om je trauma's, triggers, joys en routines te begrijpen, je meer leert over je eigen pijn en hoe je daarmee om kunt gaan. Dat is alles wat je van jezelf kunt vragen."

Onzekere kant laten zien

Bella geeft aan dat ze steeds sterker de drang voelt om deze kant van zichzelf te delen tussen alle perfecte plaatjes door. "Ik weet niet precies waarom, maar het voelt steeds lastiger en lastiger om mijn waarheid hier niet te delen. Bedankt dat jullie me zien en bedankt voor het luisteren. Ik hou van jullie."

Hulp nodig?

Heb je last van angsten, depressieve gevoelens of andere psychische problemen? Het is heel belangrijk om hierover te praten. Je kan hiervoor naar je huisarts of je kan contact opnemen met MIND Korrelatie. Zij zijn maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 21.00 bereikbaar via 0900-1450. Je kunt ook chatten, mailen of WhatsAppen voor advies en hulp via mindkorrelatie.nl.

Bespreekbaar maken

Bella heeft al vaker over haar mentale problemen gesproken. Zo vertelde ze twee jaar terug in een interview met Glamour dat ze emotioneel onstabiel was toen ze op jonge leeftijd lange dagen als model werkte en last had van depressies. "Ik huilde elke ochtend, tijdens mijn lunchpauzes en voordat ik ging slapen. Ik voel me schuldig dat ik dit geweldige leven mag leiden en deze kansen krijg, maar me op een of andere manier nog steeds depressief voel."

Aan het begin van dit jaar nam Bella een social media-break om aan zichzelf te werken. Het gaat sindsdien steeds beter met haar, maar ze blijft mentale gezondheid graag bespreekbaar maken. "Ik heb het gevoel dat ik mezelf een slechte dienst zou bewijzen als ik niet zou spreken over mentale gezondheid, want dat is waar ik de afgelopen vijf jaar heel intens mee te maken heb gehad."

Ster advertentie
Ster advertentie