Entertainment

Kledingmerk eist miljoenen dollars van Kendall Jenner

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kledingmerk eist miljoenen dollars van Kendall Jenner

Het Italiaanse kledingmerk Liu Jo eist miljoenen dollars van Kendall Jenner wegens het missen van een fotoshoot. Dat meldt TMZ.

1,8 miljoen dollar

In de rechtszaak eist het kledingmerk in totaal 1,8 miljoen dollar (ruim 1,5 miljoen euro) van het model. Het bedrijf en Jenner tekenden begin 2019 een contract waarin ze overeenkwamen dat het model twee fotoshoots voor Liu Jo zou doen en dat zij hiervoor 1,5 miljoen dollar betaald zou krijgen. De eerste shoot vond datzelfde jaar nog plaats, waarvoor Kendall 1,3 miljoen betaald kreeg. Dat was deels een voorshot voor de volgende shoot die door het coronavirus niet doorging.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Ongegrond'

Liu Jo zou meerdere malen hebben geprobeerd om de shoot te verplaatsen naar de herfst van 2020, maar die voorstellen zou Jenner allemaal hebben afgewezen. Volgens het kledingmerk was het model in oktober in 2020 in Italië voor werkzaamheden van een andere reclamecampagne, maar zou ze alsnog geen nieuwe afspraak hebben gemaakt met Liu Jo.

Daarom heeft Liu Jo de zaak voor de rechter gebracht en wordt er een schadevergoeding van 1,8 miljoen dollar geëist. Volgens het management van Kendall is de zaak "ongegrond". In gesprek met TMZ laten zij weten dat er voortdurend alternatieve data en locaties zijn voorgesteld.

Ster advertentie
Ster advertentie