Entertainment

Rotjoch over cypher met Adje, Feis, Scarface en KV: "Dit is echt een gek verhaal"

foto: 101Barzfoto: 101Barz
  1. Newschevron right
  2. Rotjoch over cypher met Adje, Feis, Scarface en KV: "Dit is echt een gek verhaal"

101Barz heeft meer dan een miljard views op YouTube behaald! De hoogste tijd voor Rotjoch om in het archief te duiken en een paar memorabele momenten uit te lichten. De presentator van het programma gaat onder meer in op de legendarische 101Barz Cypher met Adje, Feis, Scarface en Kleine Viezerik. Rotjoch onthult waarom de sessie volgens hem uiteindelijk zo hard is geworden. "Die cypher heeft echt een gek verhaal."

Cypher met Adje, Feis, Scarface en KV

De cypher met Adje, Feis, Scarface en Kleine Viezerik werd in 2011 opgenomen. "Ik weet één ding nog heel goed: het was die dag echt koud", herinnert Rotjoch zich. Het 101Barz-team was destijds kleiner dan dat het nu is. Zo had Rotjoch destijds niet alleen de pet van presentator op, maar bewerkte hij de video's ook zelf. "Toen ik na de opnames terugkwam in Hilversum om de cypher te editen, kwam ik erachter dat het geluid f*cked up was."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rotjoch had stress

Rotjoch had veel stress, omdat hij de video zonder geluid natuurlijk niet kon uploaden. "Dus ik bel al die gasten op en vertel ze dat het geluid niet goed is opgenomen." Tot zijn grote verbazing reageerden de rappers één voor één begripvol. "Ze zeiden: 'Dan doen we het morgen toch weer opnieuw?' Iedereen was zo cool ermee." Volgens Rotjoch was dat ook de reden dat de sessie uiteindelijk zo krachtig werd. "Omdat we het die dag daarvoor al hadden gedaan, wist iedereen elkaars lyrics. Daarom is die cypher zo powerful", doelt Rotjoch op het feit dat iedereen beter op elkaar ingespeeld was en elkaars zinnen afmaakte.

De cypher met Adje, Feis, Scarface en Kleine Viezerik wordt tot op de dag van vandaag gezien als één van de meest memorabele samenwerkingen in de Nederlandse hiphop. Check de sessie hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie