Entertainment

Andrew Tate en broer beschuldigd van belastingontduiking: "Gaat over miljoenen euro's"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Andrew Tate en broer beschuldigd van belastingontduiking: "Gaat over miljoenen euro's"

Andrew Tate en zijn broer Tristan Tate worden in het Verenigd Koninkrijk beschuldigd van het ontduiken van belasting over 24 miljoen aan inkomsten uit hun online bedrijven. Daarover zouden de broers meer dan drie miljoen euro moeten betalen. De broers hebben al vaker in interviews besproken dat ze geen belasting betalen, maar nu blijkt dus ook dat ze tussen 2014 en 2022 in geen enkel land belasting hebben betaald.

Andrew en Tristan Tate beschuldigd

Naast de Tate-broers wordt nog een derde partij aangeklaagd, die met hen heeft samengewerkt. De broers zouden namelijk bijna veertien miljoen euro op rekeningen op de naam van deze persoon hebben gestort. En dat terwijl de derde partij geen rol had in hun bedrijven. Dit wordt volgens de politie gezien als fraude.

De politie probeert daarnaast ook 3,2 miljoen euro terug te vorderen uit zeven bevroren bankrekeningen van de broers. Het geld zou afkomstig zijn van diverse producten die via websites zoals OnlyFans werden verkocht en door meerdere Britse bankrekeningen zijn doorgesluisd. De vertegenwoordiger van de Britse politie verklaarde dat de Tates hun geld besteedden aan snelle auto’s en veel dure spullen, wat zou duiden op belastingontduiking en witwassen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Andrew Tate over belastingontduiking

Andrew Tate heeft vaker gesproken over belastingontduiking. In verschillende video's en interviews heeft hij openlijk toegegeven belasting te ontwijken en strategieën gedeeld om belastingen te vermijden. Zo beschreef hij in een video hoe hij bitcoin gebruikte om de traditionele bankensystemen te omzeilen en zo geen belasting te hoeven betalen. Hij verklaarde onder andere dat het ontvangen van betalingen in bitcoin helpt om geen belasting te hoeven afdragen​. "Toen ik in Engeland woonde, weigerde ik belasting te betalen. Je wordt betaald in bitcoin, dus je hoeft aan niemand belasting te betalen", deelde hij in de video. Hij schepte daarnaast ook vaker op over het feit dat hij de autoriteiten negeerde, wanneer hij belasting moest betalen.

Deze uitspraken hebben bijgedragen aan de juridische problemen waarmee hij nu wordt geconfronteerd, waaronder beschuldigingen van belastingontduiking en witwaspraktijken.

Ster advertentie
Ster advertentie