Entertainment

Andrew Tate gearresteerd voor verkrachting, ondanks uitleveringsverzoek weer vrijgelaten

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Andrew Tate gearresteerd voor verkrachting, ondanks uitleveringsverzoek weer vrijgelaten

Andrew Tate en zijn broer Tristan Tate zijn gisteravond gearresteerd in hun woonland Roemenië. De omstreden influencers zijn door de Roemeense politie aangehouden op basis van aanklachten van seksueel geweld tussen 2012 en 2015 die mogelijk plaatsvonden in Groot-Brittannië. De autoriteiten van dat land hebben begin deze week een arrestatie- en uitleveringsverzoek uitgevaardigd voor de Brits-Amerikaanse broers. Deze is door de Roemeense autoriteiten gehonoreerd. Echter zijn de broers na een dag weer vrijgelaten.

Britse aanklacht

Vier vrouwen deden tussen 2012 en 2015 een aanklacht tegen Andrew en Tristan Tate voor seksueel geweld. Volgens NU.nl zou er in Groot-Brittannië tegen de broers ook een verdenking zijn van mensenuitbuiting in hetzelfde land. Andrew en Tristan ontkennen de aantijgingen via hun woordvoerder. Volgens de woordvoerder worden “oude verdenkingen nieuw leven ingeblazen zonder enig nieuw bewijs”. De Roemeense autoriteiten hebben bekendgemaakt dat Andrew en Tristan Tate na hun rechtszaak in Roemenië zullen worden uitgeleverd aan Groot-Brittannië. Wel mogen de broers hun proces in vrijheid afwachten.

Roemeense strafzaak

Voor voormalig kickbokser Andrew en Tristan Tate is het niet de eerste keer dat ze in aanraking komen met politie en justitie. Eerder zaten ze een paar maanden vast in Roemenië op verdenking van verkrachting, mensenhandel en deelname aan een criminele organisatie. Na een paar maanden cel werd hun voorlopige hechtenis omgezet in een huisarrest alvorens de broers hun proces in vrijheid mochten afwachten.

In diezelfde zaak besloot het Roemeense Openbaar Ministerie om alle dure bezittingen van de broers, zoals hun huizen, auto’s en horloges af te pakken. Hiermee wilden ze voorkomen dat de spullen verkocht of kwijtgemaakt zouden worden. De rechter ging niet mee met deze beslissing en gaf de broers hun bezittingen terug. Het is niet bekend wanneer de rechter een uitspraak zal doen omtrent de strafzaak in Roemenië. Na het verzoek zullen ze worden uitgeleverd aan het Verenigd Koninkrijk.

Controverse gebroeders Tate

Tristan en vooral Andrew Tate baarde vanaf 2022 veel opzien met zijn opvallende uitspraken. Zo zou de 37-jarige Andrew hebben gezegd dat vrouwen medeverantwoordelijk zouden zijn voor hun verkrachting als ze “in een positie komen waarin dat kan gebeuren”. Daarnaast zou hij verkondigd hebben dat “depressie niet bestaat”. Een tijdje was Andrew Tate een van de meest gezochte personen op de zoekmachines van het internet. De Instagramaccounts van de broers werden door Meta verwijderd nadat de influencers volgens het tech-bedrijf de regels van het platform meermaals hebben overtreden.

Hulp bij depressie

Heb jij last van een depressie of andere psychische problemen? Het is heel belangrijk om hierover te praten. Neem contact op met Mind Korrelatie. Zij zijn maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 21.00 bereikbaar via 0900-1450. Je kunt ook chatten, mailen of WhatsAppen voor advies en hulp via mindkorrelatie.nl.

Zelfmoordpreventie

Denk je aan zelfbeschadiging, zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via 113.nl, bel 113 of via het gratis nummer 0800-0113.

Ster advertentie
Ster advertentie