Up 2 Date

Vrouw zegt in 2013 te zijn verkracht door Andrew Tate

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Vrouw zegt in 2013 te zijn verkracht door Andrew Tate

Een vrouw, die zichzelf Amelia noemt, zegt in 2013 verkracht te zijn door influencer Andrew Tate. In een interview met VICE doet Amelia haar verhaal en deelt ze berichten van Tate nadat het misbruik had plaatsgevonden.

'Ik genoot ervan hoe je de seks haatte'

De oud-kickbokser zou onder andere tekstberichten en voicememo's naar het vermeende slachtoffer hebben gestuurd. In een van de berichten schreef hij dat hij "ervan hield om haar te verkrachten". "Ben ik een slecht persoon? Want hoe meer je tegenstribbelde, hoe meer ik ervan genoot. Ik genoot ervan hoe je de seks haatte. Waarom ben ik zo? Waarom?", zou Tate in een spraakbericht hebben gezegd. Naast tekst- en spraakberichten heeft Amelia ook videobeelden van de influencer, waarin hij zegt dat hij "de gevaarlijkste man op aarde" is.

Derde vrouw die haar verhaal doet

Amelia is de derde vrouw die in een interview met VICE Tate beschuldigt van verkrachting. Vorige week deden twee andere vrouwen hun verhaal. Ook zij deelden berichten als bewijs voor hun aantijgingen. Zowel in hun geval als in die van Amelia ging de politie niet over tot arrestatie. De vrouwen besloten hun verhaal te delen nu Tate is opgepakt op verdenking van verkrachting, mensenhandel en witwaspraktijken.

Aanhouding

Andrew Tate werd op 29 december samen met zijn broer Tristan gearresteerd in Roemenië op verdenking van onder meer verkrachting en mensenhandel. De Roemeense autoriteiten verdenken de broers ervan een criminele organisatie te hebben opgezet waarmee ze vrouwen ronselen en uitbuiten door ze gedwongen pornografische beelden te laten maken. Die beelden zouden vervolgens worden aangeboden op een betaalsite. Naast de twee broers zijn ook twee Roemenen opgepakt in de zaak.

Controversiële uitspraken

Andrew Tate kwam vorig jaar meerdere keren in opspraak vanwege zijn controversiële uitspraken in verschillende video's, podcasts en interviews, met name over vrouwen. Zo zei hij onder andere dat zij "eigendom zijn van een man" en "medeverantwoordelijk zijn voor verkrachting".

Afgelopen augustus werd Tate verbannen van vrijwel alle socialmediaplatforms, maar op Twitter keerde hij dankzij nieuwe eigenaar Elon Musk onlangs terug.

Ster advertentie
Ster advertentie