Up 2 Date

Andrew Tate verliest hoger beroep en blijft langer in hechtenis

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Andrew Tate verliest hoger beroep en blijft langer in hechtenis

De controversiële influencer Andrew Tate heeft het hoger beroep in zijn rechtszaak verloren en blijft daarom langer in hechtenis. De oud-kickbokser wordt nog altijd verdacht van onder andere mensenhandel en verkrachting.

Langer vastzitten

Op oudejaarsdag werd al bekend dat Andrew Tate nog zeker 30 dagen vast zou blijven zitten in de gevangenis in Roemenië. Dat bepaalde de rechtbank uit angst dat Tate het land zou verlaten en zo zijn straf zou ontlopen. De influencer ontkent zelf alle beschuldigingen van mensenhandel, verkrachting en witwassen tegen hem. Afgelopen dinsdag vroeg hij de rechter om zijn vrijlating, maar die wees dat verzoek af.

Arrestatie

Andrew Tate werd op 29 december samen met zijn broer Tristan gearresteerd op verdenking van onder meer verkrachting en mensenhandel. De Roemeense autoriteiten verdenken de broers ervan een criminele organisatie te hebben opgezet waarmee ze vrouwen ronselen en uitbuiten door ze gedwongen pornografische beelden te laten maken. Die beelden zouden vervolgens worden aangeboden op een betaalsite. Naast de twee broers zijn ook twee Roemenen opgepakt in de zaak.

Schadelijke uitspraken

Andrew Tate kwam het afgelopen jaar meerdere keren in opspraak vanwege zijn controversiële uitspraken in verschillende video's, podcasts en interviews, met name over vrouwen. Zo zei hij onder andere dat zij "eigendom zijn van een man" en "medeverantwoordelijk zijn voor verkrachting".

Afgelopen augustus werd Tate verbannen van vrijwel alle socialmediaplatforms, maar op Twitter keerde hij dankzij nieuwe eigenaar Elon Musk onlangs terug.

Ster advertentie
Ster advertentie