Entertainment

Andrew Tate reageert in interview op beschuldigingen: "Ik handel in opdracht van God"

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Andrew Tate reageert in interview op beschuldigingen: "Ik handel in opdracht van God"

De Brits-Amerikaanse influencer Andrew Tate heeft in een eerste interview sinds zijn vrijlating uit de Roemeense gevangenis gereageerd op de verschillende beschuldigingen tegen hem. In het interview met de BBC ontkent hij ook dat hij een cultuur van vrouwenhaat verspreidt en zegt hij dat hij juist een positieve invloed heeft op de samenleving. Tate zit op dit moment nog steeds in huisarrest.

Verzonnen

Tijdens het interview legde de BBC Tate de verschillende beschuldigingen voor. Volgens Tate zijn deze beschuldigingen stuk voor stuk "complete onzin". Hij verwierp daarnaast ook verschillende getuigenissen van vrouwen die betrokken zijn bij het onderzoek. Al met al zegt hij dat zowel de beschuldigingen als de getuigenissen nep zijn en de zaak tegen hem "compleet verzonnen is". "Ik zal dan ook nooit schuldig worden bevonden."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sophie

In het interview confronteerde de BBC Tate ook met een specifieke getuigenis van een vrouw die beweert dat Tate haar verliefd op hem heeft laten worden, waarna ze onder druk zou zijn gezet om als webcammeisje te werken en om zijn naam op haar lichaam te laten tatoeëren. Tate vroeg of het bij deze getuigenis ging om Sophie, een naam voor een geanonimiseerde vrouw. "Deze denkbeeldige vrouw, die de BBC heeft uitgevonden, heeft geen gezicht, niemand weet wie ze is", zei de Brits-Amerikaanse influencer toen dit het geval bleek. "Ze heeft geen klacht ingediend tegen mij. Waar hebben we het over? Ze bestaat niet."

Opdracht van God

Toen het later in het interview ging over de controversiële uitspraken van Tate en de bewering dat hij een verkrachtingscultuur zou aanmoedigen, liet hij weten dat dit absolute nonsens te vinden. "Ik ben tegen elk probleem in de moderne samenleving. Als meer mannen zouden zijn zoals ik, zouden we in een betere maatschappij leven. Ik ben een positieve invloed in de wereld, ik geloof oprecht dat ik in opdracht van God handel om goede dingen te doen. Het idee dat ik degene ben die de jeugd beschadigt, is absolute onzin."

Invloedrijkste mens op de planeet

Tate verklaarde in het interview dat verschillende uitspraken uit zijn verband zijn getrokken. "Ik weet niet of u begrijpt wat sarcasme, context of satire is?", zei hij dan ook tegen de interviewster toen ze hem de uitspraak over dat de intieme delen van een vrouw aan haar mannelijke partner toebehoren voorlegde. Daarnaast zei Tate dat hij sommige dingen die hij vroeger had gezegd, misschien vandaag de dag niet meer zou zeggen. "Een grap die ik vijf jaar geleden maakte in een kleine podcast, zou ik nu niet meer maken. Ik begrijp dat ik, als de invloedrijkste mens op de planeet, voorzichtiger moet zijn met wat ik zeg."

Eigen cameraploeg

Door het gehele interview heen liet Tate meerdere keren weten dat hij vond dat de interviewster "domme dingen" zei en "wat meer research had moeten doen". Hij gaf ook aan dat hij dacht dat ze hem vooral in een slecht daglicht wilde zetten Tate nam daarnaast uit wantrouwen in de traditionele media ook zijn eigen filmploeg mee. Hij liet kort na het interview op Twitter weten dat hij zijn eigen versie van het interview zou publiceren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Arrestatie

Andrew Tate werd op 29 december samen met zijn broer Tristan gearresteerd op verdenking van onder meer verkrachting en mensenhandel. De Roemeense autoriteiten verdenken de broers ervan een criminele organisatie te hebben opgezet waarmee ze vrouwen ronselen en uitbuiten door ze gedwongen pornografische beelden te laten maken. Die beelden zouden vervolgens worden aangeboden op een betaalsite. Naast de twee broers zijn ook twee Roemenen opgepakt in de zaak.

Schadelijke uitspraken

Andrew Tate kwam het afgelopen jaar voor zijn arrestatie al meerdere keren in opspraak vanwege zijn controversiële uitspraken in verschillende video's, podcasts en interviews, met name over vrouwen. Zo zei hij onder andere dat zij "eigendom zijn van een man" en "medeverantwoordelijk zijn voor verkrachting".

De omstreden influencer werd door deze uitspraken afgelopen augustus verwijderd van vrijwel alle socialmediaplatforms. Na overname van Twitter door Elon Musk werd hij echter weer toegelaten op het platform. Hij heeft weer nu ruim vijf miljoen volgers op de populaire dienst.

Ster advertentie
Ster advertentie