Up 2 Date

Andrew Tate en broer uit de gevangenis en onder huisarrest geplaatst

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Andrew Tate en broer uit de gevangenis en onder huisarrest geplaatst

De controversiële influencer Andrew Tate en zijn broer Tristan Tate zijn gisteren vrijgelaten uit de gevangenis. De twee broers worden verdacht van mensenhandel en zaten sinds december in de cel in Roemenië. Het gerechtshof in Boekarest heeft de hechtenis van Tate en zijn broer per direct omgezet in huisarrest, zo meldt de advocaat van de influencer.

Huisarrest

De vrijlating uit de gevangenis betekent niet dat Tate en zijn broer zijn vrijgesproken. De twee worden nog streng in de gaten gehouden en staan in ieder geval nog dertig dagen onder huisarrest. Het onderzoek naar hen loopt ook nog steeds door, maar er is nog geen formele aanklacht in de zaak.

Arrestatie

Andrew Tate werd op 29 december samen met zijn broer Tristan gearresteerd op verdenking van onder meer verkrachting en mensenhandel. De Roemeense autoriteiten verdenken de broers ervan een criminele organisatie te hebben opgezet waarmee ze vrouwen ronselen en uitbuiten door ze gedwongen pornografische beelden te laten maken. Die beelden zouden vervolgens worden aangeboden op een betaalsite. Naast de twee broers zijn ook twee Roemenen opgepakt in de zaak.

Vrijlating

Al sinds begin januari vraagt Tate om vrijlating. De rechter besloot destijds echter dat zowel hij als zijn broer nog in ieder geval dertig dagen vast moesten blijven zitten. Die hechtenis werd in februari voor de derde keer verlengd tot zeker eind maart. Andrew en zijn broer gingen bij een mogelijke vierde verlenging weer in beroep en zijn nu dus vrijgelaten uit de gevangenis.

Schadelijke uitspraken

Tate kwam het afgelopen jaar meerdere keren in opspraak vanwege zijn controversiële uitspraken in verschillende video's, podcasts en interviews, met name over vrouwen. Zo zei hij onder andere dat zij "eigendom zijn van een man" en "medeverantwoordelijk zijn voor verkrachting".

De omstreden influencer werd door deze uitspraken afgelopen augustus verwijderd van vrijwel alle socialmediaplatforms. Na overname van Twitter door Elon Musk werd hij echter weer toegelaten op het platform. Hij heeft weer nu ruim 5 miljoen volgers op de populaire dienst.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie