Up 2 Date

Andrew Tate heeft mogelijk longkanker en vraagt om vrijlating op medische gronden

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Andrew Tate heeft mogelijk longkanker en vraagt om vrijlating op medische gronden

De omstreden influencer en oud-kickbokser Andrew Tate, die sinds december in Roemenië vastzit, zou mogelijk longkanker hebben, zo meldt Sportskeeda. Goede vriend en manager 'Sartorial Shooter' en een journalist bevestigen deze geruchten en hopen Tate op medische gronden vrij te krijgen.

Medisch rapport

Journalist Sulaiman Ahmed heeft stukken uit een het medisch rapport van Andrew Tate gepubliceerd. In deze stukken staat dat Tate vlak voor zijn arrestatie werd onderzocht in King’s College Hospital London in Dubai. Volgens de resultaten van deze onderzoeken zou Tate een carcinoid tumor in zijn long hebben. Dit is een kwaadaardig kankergezwel met een trage groei. Tate zou na deze uitkomst een biopsie moeten doen. Hier is de omstreden influencer door zijn hechtenis alleen nog niet aan toe gekomen.

Doodvonnis

Ahmed vertelt dat als Tate echt kanker blijkt te hebben, elke dag dat hij wacht met de behandeling cruciaal kan zijn voor zijn gezondheid. Als hij inderdaad longkanker heeft, is zijn hechtenis een doodvonnis en is hij als hij nog een maand vast blijft zitten waarschijnlijk al niet meer te redden. Hierom heeft de omstreden influencer de Roemeense autoriteiten gevraagd om vrijlating uit de gevangenis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Arrestatie

Tate werd eind december gearresteerd. De oud-kickbokser wordt verdacht van mensenhandel en verkrachting. Begin januari vroeg Tate om zijn vrijlating, maar de rechter besloot dat zowel hij als zijn broer nog in ieder geval 30 dagen vast moesten blijven zitten. Die hechtenis is februari voor de derde keer verlengd tot zeker eind maart.

Vrijlating

Het team van Tate werkt al sinds eind december hard aan een manier om hem vrij te krijgen, maar tot nu toe mislukten alle pogingen. De (mogelijke) gezondheidsgegevens van Tate die zijn gedeeld door Ahmed, zouden nu door het team van Tate in de rechtbank gebruikt worden om een vrijlating op medische gronden te rechtvaardigen.

Ster advertentie
Ster advertentie