Up 2 Date

Huisarrest Andrew Tate opgeheven door Roemeense rechtbank

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Huisarrest Andrew Tate opgeheven door Roemeense rechtbank

Het huisarrest van de omstreden influencer Andrew Tate is opgeheven door een rechtbank in Boekarest. Wel staat Tate nog onder toezicht van de rechterlijke macht voor een periode van zestig dagen.

Toezicht

Volgens de BBC mogen Andrew en zijn broer Tristan, die ook onder huisarrest stond, zich vrij bewegen rond Boekarest en omliggende wijken, maar moeten zij zich melden wanneer hen dat gevraagd wordt. Ook mogen ze geen contact opnemen met andere verdachten, getuigen of vermeende slachtoffers in de zaak.

De zaak

Tate werd in december in Roemenië opgepakt op verdenking van mensenhandel en verkrachting. Zijn broer Tristan en twee Roemeense vrouwen worden eveneens verdacht. Het viertal zou volgens de Roemeense justitie een netwerk hebben opgezet dat vrouwen ronselt en uitbuit. De hechtenis van de broers werd meerdere malen verlengd terwijl Roemeense justitie op zoek was naar bewijs.

In april werden Andrew en zijn broer vrijgelaten uit de gevangenis en onder huisarrest geplaatst. Vanuit zijn huisarrest gaf Andrew meerdere interviews, waarin hij alle beschuldigingen ontkent.

Ster advertentie
Ster advertentie