Entertainment

Kees de Koning luisterde demo's met zijn dochters: "'Zusje' was al een hit in onze auto voordat het uitkwam"

foto: YouTube: TopNotch
  1. Newschevron right
  2. Kees de Koning luisterde demo's met zijn dochters: "'Zusje' was al een hit in onze auto voordat het uitkwam"

Kees de Koning vertelt in Faberyayo's podcast Vad3r dat hij samen met zijn dochters luisterde naar demo's van bijvoorbeeld Ronnie Flex en Lil Kleine. De oprichter van Top Notch probeerde mede aan de hand van het enthousiasme van zijn kinderen te peilen in hoeverre de tracks succesvol zouden kunnen worden.

Demo's in de auto

Kees de Koning is oprichter van het grootste label van Nederland. Hoewel aan veel strategische keuzes waarschijnlijk complexe afwegingen voorafgaan, kunnen andere keuzes ook heel luchtig tot stand komen. Kees vertelt over een gezellige routine toen hij zijn kinderen nog dagelijks met de auto naar school bracht. Dat was nog voordat hiphop in Nederland uitgroeide tot een mainstream-genre. "Ik luisterde toen altijd demo's in de auto."

Enthousiasme dochters als maatstaf

De dochters van Kees hadden het geluk dat hun vader in het bezit was van talloze onuitgebrachte tunes. "Ik vond het heel leuk om met hen naar de eerste demo's van Ronnie Flex en Lil Kleine te luisteren." Sommige tracks waren in no-time ontzettend populair bij het gezin. "De demo van Zusje was bijvoorbeeld al een hit in onze auto voordat de track uitkwam."

De labelbaas gebruikte de reacties van zijn dochters als een soort maatstaf voor het niveau van de muziek. "Aan de hand van hun enthousiasme werd ik dan soms weer enthousiaster over bepaalde liedjes. Dat vond ik dan heel handig."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hypocriet?

Toch besefte Kees snel dat er ook een keerzijde zat aan het delen van de demo's met zijn dochters. "Dat was ook de eerste keer dat ik dacht van: wat zeggen zij (de rappers, red.) allemaal? Ik ging dan stiekem even heel hard hoesten om een woord 'weg te piepen'. En dan dacht ik: ben ik nu een hypocriet? Want ik breng het wel uit. Moet ik daar wat aan doen?" De labelbaas concludeerde dat dat niet hoefde. "Nee, ouders kunnen gewoon beter de curse-woorden 'wegkuchen'. Dat is gewoon the way to go."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie