Entertainment

Radio-dj Marieke Elsinga onder vuur na grappen over overleden Def Rhymz

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Radio-dj Marieke Elsinga onder vuur na grappen over overleden Def Rhymz

Marieke Elsinga heeft tijdens de ochtendshows van Qmusic onsmakelijke grappen gemaakt over de overleden Def Rhymz. Haar opmerkingen schoten bij veel luisteraars in het verkeerde keelgat, waarna mensen hun onvrede lieten merken onder de foto's op haar Instagram-account. Inmiddels heeft Marieke via social media sorry gezegd, al vragen velen zich af of ze dat ook had gedaan als er niet zoveel ophef was ontstaan.

Marieke Elsinga grapt over Def Rhymz

Marieke Elsinga maakte meerdere malen grappen over de overleden Def Rhymz. Zo vroeg ze zich maandag tijdens de ochtendshow af of Schudden, één van Defs grootste hits, op de begrafenis zou worden afgespeeld als de kist naar beneden zou zakken. Op de track is namelijk de tekst 'zak, zak, zak, zak maar door, door, door' te horen. Daarnaast deelde haar collega Anne-Marie tien van de meest populaire begrafenisnummers, terwijl Marieke heel zacht steeds 'zak, zak, zak' zei.

'Schaam je kapot'

Veel mensen walgen van de opmerkingen van de radio-dj. Luisteraars bezochten dan ook massaal de Instagram-pagina van Marieke Elsinga om hun ongenoegen te uiten. "Beetje respect vandaag was gepast geweest. Ongepaste uitspraken over de muziek van Def Rhymz op de dag van z’n overlijden is not done", reageerde een persoon. Een andere luisteraar sluit zich daarbij aan en refereert naar het feit dat ze zelf zwanger is. "Dat jij je niet kapot schaamt. Er groeit leven in je buik, maar je spot respectloos met de dood. Goed voorbeeld ook. Hoop voor je kindje dat je een goede moeder wordt in plaats van dat hersenloze wezen wat je nu laat zien!"

Dat Marieke zowel maandag- als dinsdagochtend grappen maakte over de overleden Def Rhymz, bevestigt voor veel mensen dat het geen 'ongeluk' is. "Vanmorgen kon je het ook weer niet laten. Ik had dit echt zo niet verwacht van jou! Gadverdamme!", luidt één van de reacties op haar Instagram. "Je maakt eerst de 'grappige' opmerking. Slaapt er vervolgens een nachtje over en maakt hem de dag erna nog een keer. Je hebt geen spijt van je daden. Je hebt alleen spijt, omdat je nu veel kritiek over je heen krijgt", schrijft een ander.

foto: Instagram: @mariekeelsinga

Marieke biedt excuses aan

Met de laatste reactie verwijst de persoon naar de excuses die Marieke Elsinga inmiddels in haar Instagram Story heeft geplaatst. "Hier even een bericht van mij omdat ik op de radio onsmakelijke 'grappen' heb gemaakt over Def Rhymz. Ik ben bij mezelf te rade gegaan hoe dit kon gebeuren", schrijft ze. "Ik ben namelijk niet iemand die te pas en te onpas mensen beledigt of lelijke grappen over mensen maakt. Mattie en ik zitten op de radio als vrienden, we praten open en bloot en dan maak je heel af en toe uitglijders, waarvan je daarna denkt: oh, dit kan eigenlijk echt niet."

Hoewel veel mensen haar woorden niet serieus nemen, zegt Marieke dat ze haar uitleg niet als een slap excuus wil gebruiken. "Ik heb gewoon een lelijke en domme fout gemaakt. Ook heb ik veel naasten en familie gekwetst en dat was echt niet mijn bedoeling. Sorry."

foto: Instagram: @mariekeelsinga

Ster advertentie
Ster advertentie