Naar homepage
Entertainment

Akwasi reageert op oude, gewelddadige Zwarte Piet-tweets

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Akwasi reageert op oude, gewelddadige Zwarte Piet-tweets

Akwasi raakte zaterdagavond in opspraak nadat er oude, gewelddadige tweets van hem opdoken waarin hij opriep tot het vermoorden van Zwarte Piet. Het management van de rapper ontkende het bestaan van de tweets in eerste instantie in het AD, maar Akwasi reageert nu voor het eerst zelf op de tweets en erkent deze te hebben geplaatst. Volgens de artiest is er sprake van "een racistisch gedeelte van het systeem dat karaktermoord op mij probeert te plegen."

UPDATE: Akwasi heeft zijn twitter inmiddels verwijderd

Inmiddels heeft Akwasi zijn Twitteraccount verwijderd. Op Twitter begonnen er meer oude, haatdragende tweets te circuleren.

Oude tweets

De tweets uit 2010-2012 werden naar boven gehaald door GeenStijl. Daarin schrijft Akwasi onder andere: "Gaat er iemand nog een Zwarte Piet knallen of moet ik het doen?" en "Wat lok ik uit als ik een Zwarte Piet vermoord?". Na de publicatie werden de tweets verwijderd en ontkende Akwasi's management het bestaan ervan in het AD. "We vinden het jammer dat de media wederom leugens verspreidt. Akwasi is niet verantwoordelijk voor deze tweets en voelt zich ook niet geroepen om zich te verantwoorden", vertelde ze aan de krant.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Ik herken mijzelf niet in wat ik heb gezien'

Nu komt Akwasi daar toch op terug en geeft hij duidelijkheid. "Ik distantieer mijzelf van de tweets van twee decennia geleden die online zijn gekomen. Ik herken mijzelf niet in wat ik heb gezien. Ik kan het mij niet eens meer herinneren. Herinner jij kleine berichten van twee decennia geleden? Ik ook niet", schrijft hij. Akwasi vindt het een kwalijke zaak dat mensen zijn naam proberen te schaden. "Het doorzoeken van mijn tijdlijn puur om tweets te vinden van twee decennia geleden, waarmee je modder op mij kunt gooien, is onderdeel van een racistisch systeem dat karaktermoord op mij probeert te plegen. Echter, mijn huid blijft gemelaneerder en dikker dan ooit."

Ster advertentie
Ster advertentie