Entertainment

Vrouw Bruce Willis vraagt journalisten hem niet meer lastig te vallen op straat

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Vrouw Bruce Willis vraagt journalisten hem niet meer lastig te vallen op straat

Emma Heming Willis, de vrouw van de dementerende acteur Bruce Willis, heeft het helemaal gehad met journalisten die haar man lastigvallen. Het 44-jarige model roept hen via Instagram op om niet meer naar Bruce te roepen als ze hem over straat zien lopen.

"Houd afstand"

"Dit is voor de fotografen en cameramensen die exclusieve beelden willen maken van mijn man als hij over straat loopt", zegt Emma in een video op Instagram. "Houd gewoon afstand. Ik snap dat dit je werk is, maar blijf alsjeblieft op een afstand. Schreeuw geen 'woohoo' of 'yippee ki yay' naar hem en vraag hem niet hoe het met hem gaat. Geef zijn familie of iemand anders die met hem is de kans om veilig van A naar B te gaan." In de caption vraagt Emma ook om advies over hoe ze veilig met haar man over straat kan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Taalstoornis

Vorig jaar maakte de oudste dochter van Bruce, Rumer Willis, bekend dat de acteur aan de taalstoornis afasie lijdt. "Bruce heeft de laatste tijd problemen met zijn gezondheid en is gediagnosticeerd met afasie, wat impact heeft op zijn cognitieve vaardigheden", vertelde zijn dochter. Als gevolg van de taalstoornis besloot de 67-jarige acteur zijn carrière te beëindigen.

FTD

Vorig maand werd duidelijk dat Bruce Willis lijdt aan frontotemporale dementie (FTD), waarvan de taalstoornis een onderdeel is. De levensverwachting voor iemand die aan FTD lijdt is gemiddeld zes tot acht jaar na de diagnose. Vooral mensen tussen de 40 en 60 jaar krijgen deze vorm van dementie. "Hoewel het pijnlijk is, is het een opluchting dat we eindelijk een heldere diagnose hebben", schreef zijn familie in een verklaring.

Die Hard

Bruce Willis begon eind jaren 70 met acteren en was zo'n veertig jaar op het grote scherm te zien. De acteur had in de eerste jaren van zijn carrière vooral kleine rollen, maar brak pas echt door met zijn rol als politieagent John McClane in de actiefilm Die Hard. Daarnaast was hij ook te zien in films zoals Pulp Fiction, Sin City en Glass.

Ster advertentie
Ster advertentie