Entertainment

Deelnemers van cursus Lil Kleine eisen geld terug

foto: ANP Kippa
  1. Newschevron right
  2. Deelnemers van cursus Lil Kleine eisen geld terug

Een aantal deelnemers van de cursus waar Lil Kleine zich aan verbonden heeft, genaamd Street Academy, eisen hun geld terug. Volgens hen stelt de cursus, die tweeduizend euro kost, namelijk helemaal niets voor. Dat meldt Quote op basis van een brief die naar Street Academy en het management van Lil Kleine is gestuurd.

begin juli geld terug

Lil Kleine werd vorige zomer groots aangekondigd als 'hoofddocent' van de Street Academy. Hij zou onder meer zijn kennis op het gebied van muziek, mindset en ondernemen delen. Volgens zeker zeventien cursisten kwam er echter weinig terecht van de beloftes. De 'colleges' zouden bestaan uit filmpjes en interviews op het internet, aangekondigde events gaan niet door en er is nauwelijks communicatie. De cursisten willen daarom begin juli hun geld terug, anders stappen ze naar de rechter.

Undercover journalist

Quote schreef in maart al over de cursus, nadat een journalist undercover deelnam aan de opleiding. Voor 2.000 euro zouden cursisten wekelijks college krijgen en begeleid worden door invloedrijke mensen, zoals ook Lil Kleine. Voor 1.500 euro extra kon je ook een persoonlijk gesprek krijgen met de rapper. De journalist deed maanden lang meerdere pogingen om dit voor elkaar te krijgen, maar het één-op-één gesprek kwam er nooit. Uiteindelijk krijgen premiumleden een groepsgesprek met hem vanuit Dubai. "Best veel geld voor een Q&A", klonk het vervolgens in de groep.

Ster advertentie
Ster advertentie