Lifestyle

Quote-journalist gaat undercover bij Lil Kleines Street Academy

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Quote-journalist gaat undercover bij Lil Kleines Street Academy

Lil Kleine heeft zijn ondernemende houding al van jongs af aan meegekregen: "Mijn vader zegt altijd, je kunt niet alleen maar chillen in het leven. Je moet werken om te chillen", vertelt hij in een video van de Street Academy. Voor twee doezoe kun jij een stukje van Jorik Scholten zijn ondernemersgeest kopen. Een goede investering, of spek je vooral de goedgevulde schatkist van Lil Kleine? Een journalist van Quote ging undercover in de Academy, tot woede van de organisatie. "2000 euro is best veel geld voor een Q&A."

De weg naar succes?

Street Academy is een online instituut waar je cursussen kunt volgen van artiesten, sporters en ondernemers in de weg naar je eigen succes. Zo kun je onder andere lessen volgen van producer Reverse, Yung Felix of Radio 538-dj Barend van Deelen. Voor 500 euro krijg je 50 online colleges, opdrachten, live events en toegang tot supportgroepen met medestudenten. Voor 1500 euro extra, krijg je één-op-ééngesprekken met Lil' Kleine himself.

En de cursussen zijn gewild: in het artikel van Quote is te lezen hoe een een 18-jarige student een lening bij DUO heeft om deel te kunnen nemen aan de Street Academy. Voor hem een kleine investering, want hij is van plan om voor zijn 25e zijn droomhuis te kunnen kopen.

"De dag die je wist dat zou komen", kwam niet

Maar er is meer. Quote-journalist Stephanie Hoogenberk probeerde maandenlang een één-op-ééngesprek met Lil Kleine te krijgen, zoals beloofd werd bij het kopen van het premiumpakket. Helaas is het daar nooit terecht van gekomen. In een Whatsapp-groep met andere premium-leden - waar ze pas na maanden mailen met de organisatie in terechtkomt - blijkt niemand die beloofde sessie te hebben gekregen. Wel krijgen ze een groepssessie met hem vanuit Dubai. "Oké raar, best veel geld voor een Q&A", wordt er gezegd in de groep.

Een mol in de groep

Toch vertelde de echte bedenker achter Street Academy (dat is dus niet Lil Kleine, maar Erik Hensel) dat dit wél een onderdeel is van het programma. Kort daarna komt de organisatie erachter dat de Quote-journalist undercover is in de groep, waar de organisatie woest over is.

Dit betekende het einde van het Street Academy-avontuur voor Quote. Of de andere leden hun persoonlijke vragenuurtje met Lil Kleine inmiddels hebben gehad, is nog maar de vraag.

Ster advertentie
Ster advertentie