Entertainment

Actrice Naomie Harris: "Bekende acteur heeft mij aangerand"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Actrice Naomie Harris: "Bekende acteur heeft mij aangerand"

Naomie Harris heeft een boekje opengedaan over een ontzettend nare gebeurtenis. Zo laat de Bond-actrice in een interview met You Magazine weten ooit aangerand te zijn door een bekende acteur tijdens een auditie.

'Niemand zei iets'

De Britse actrice vertelt over een 'hele grote ster' die zijn hand onder haar rokje stak tijdens een auditie. "Het schokkende was dat de casting director en de regisseur er ook bij waren. Uiteraard zei niemand iets, omdat hij zo'n grote ster was. Dat is hij overigens nog steeds."

Voor Harris was dat het enige '#MeToo-incident' dat zij in haar carrière meemaakte. "Ik heb ontzettend veel geluk had, aangezien dit soort gedrag heel vaak voorkomt." Om welke acteur het ging, wil de actrice in het interview niet loslaten.

Veranderingen op filmsets

Volgens de actrice is er in de afgelopen jaren wel veel veranderd als het gaat om seksueel grensoverschrijdend gedrag op filmsets. "Ik werkte onlangs mee aan een project waar ook een #MeToo-incident plaatsvond. Er werd geen moment geaarzeld: de dader moest meteen vertrekken."

Harris kreeg in 2017 een Oscar-nominatie voor haar rol in de film Moonlight. Op dit moment is zij te zien in de films No Time to Die en Venom: Let There Be Carnage.

Ster advertentie
Ster advertentie