Entertainment

Touzani over zijn vader: "Mijn plicht om voor hem te zorgen"

foto: YouTube: NandoLeaks
  1. Newschevron right
  2. Touzani over zijn vader: "Mijn plicht om voor hem te zorgen"

In de nieuwe aflevering van Real Talk vertelt Soufiane Touzani onder meer over de lessen die hij leerde door zijn gescheurde achillespees en de gezondheidsproblemen van zijn vader. De straatvoetballer zegt in gesprek met Fernando dat het als zijn plicht voelt om voor zijn biologische ouder te zorgen.

Achillespees afgescheurd

Tijdens het interview zit Touzani met een been in het gips. De straatvoetballer heeft zijn achillespees afgescheurd, maar is desondanks erg positief ingesteld. "Ik ben dankbaar dat dit is gebeurd", zegt Touzani, terwijl hij zich ervan bewust is dat het voor veel mensen raar klinkt dat hij blij lijkt te zijn met zijn blessure.

"We zitten in dit leven constant in een rush. We worden veel geprikkeld. Er zijn veel dingen die op je pad komen en er zijn veel verleidingen." Voor Touzani voelt het alsof zijn blessure hem weer wat ruimte geeft om alles voor zichzelf op een rijtje te zetten. "Ik krijg de tijd om even weer wat rustiger aan te doen en na te denken over mijn volgende stappen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zorgen voor je vader

De blessure kwam voor Touzani op een vervelend moment. Het gebeurde op de dag dat zijn biologische vader bij hem in zou trekken. "Mijn vader werd op jonge leeftijd al heel erg ziek. Hij kreeg een psychose, had last van schizofrenie en een dwangneurose. Ik ben zolang bezig geweest om mijn vader bij mij in te laten trekken. Ik heb lange tijd niet veel kunnen doen, maar het is een prachtige droom die nu is uitgekomen."

De straatvoetballer ontvangt veel complimenten vanuit zijn omgeving omdat hij voor zijn vader wil zorgen. "Natuurlijk is het mooi, maar uiteindelijk zie ik het gewoon als mijn plicht. Zonder mijn vader was ik er niet eens geweest. Het is veel mooier dat ik een vrouw heb die mij daarin steunt en het ook mogelijk maakt'', zegt Touzani.

Blessings

"Als ik dan mijn achillespees afscheur nadat ik een dag in m'n nieuwe huis woon en ik weet dat m'n vader bij me komt intrekken, ben ik niet in de positie om te klagen. Ik heb al zoveel blessings gekregen. Het is nu de vraag hoe ik hierop ga reageren." Touzani heeft de tijd gebruikt om prioriteiten te stellen, veel tijd met familie door te brengen en op spiritueel vlak te groeien.

Ondanks dat Touzani bekendstaat als straatvoetballer, zorgt zijn blessure ook op zakelijk gebied niet voor grote problemen. "Ik hou van jongs af aan al van schaken. Daarbij moet je altijd vooruitdenken. Als ik op mijn 35e nog afhankelijk zou zijn geweest van mijn fysieke gesteldheid en het uitvoeren van trucjes, zou ik mijn plan niet goed uitgevoerd hebben." De volledige Real Talk-aflevering is hieronder te bekijken, waarin de mannen ook ingaan op onderwerpen als struggles, mindset, ondernemen en bijzondere anekdotes delen over onder anderen Cristiano Ronaldo, Ronaldinho en Hakim Ziyech.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie