Entertainment

Soufiane Touzani geniet van bedevaart in Mekka: "Mooiste reis om te maken"

foto: Instagram: @iamtouzani
  1. Newschevron right
  2. Soufiane Touzani geniet van bedevaart in Mekka: "Mooiste reis om te maken"

Soufiane Touzani was deze week in Mekka voor de hadj. De presentator deed de bedevaart met onder anderen de Marokkaanse voetballers Noussair Mazraoui en Zakaria Aboukhlal. Via zijn Instagram gaf Touzani een update over zijn ervaringen. "Dit is de mooiste reis om te maken."

Touzani in Mekka

Zoals gebruikelijk bij de traditie valt het op dat Soufiane Touzani zijn hoofd heeft kaalgeschoren. Zijn nieuwe look heeft echter geen invloed op de brede glimlach die hij van oor tot oor op zijn gezicht draagt. "Deze hadj heeft ons in de meest positieve zin veranderd", schrijft hij bij de post op Instagram. "Wij vragen alle gezonde jongeren die het ook financieel kunnen permitteren om de pelgrimstocht uit te voeren."

Terwijl Touzani jongeren uitnodigt om de bedevaart uit te voeren, wijst hij ze erop dat ze ook voor de oudere generatie zorgen. "Laat de ouderen alsjeblieft niet alleen gaan. Want ook al is dit de mooiste reis die je kunt maken, het is ook een hele uitdagende." Daarnaast adviseert de freestylevoetballer om een duidelijk plan te hebben als je naar Mekka gaat. "Vind een betrouwbare reisorganisatie waar minimaal 3 verschillende mensen positieve ervaringen mee hebben gehad. En nogmaals: laat ouderen alsjeblieft niet alleen gaan."

foto: Instagram: @iamtouzani

Touzani met onder anderen Mazraoui en Aboukhlal in Mekka

Extreme hitte

De bedevaart in Mekka was dit jaar op zijn zachtst gezegd erg uitdagend. Zo kwam eerder al in het nieuws dat er vanwege extreme hitte honderden mensen om het leven zijn gekomen. Woensdag was de laatste dag van de hadj, de islamitische bedevaart die voor veel mensen een grote spirituele waarde heeft. Moslims die gezond zijn en het zich kunnen veroorloven, zouden vanuit de islam minstens één keer in hun leven de bedevaart moeten verrichten.

Ster advertentie
Ster advertentie