Entertainment

Diddy's advocaten dienen verzoek in om seksueel misbruik beschuldigingen te seponeren

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Diddy's advocaten dienen verzoek in om seksueel misbruik beschuldigingen te seponeren

Het staat niet stil rondom de zedenzaak van Diddy. Zijn advocaten hebben officieel een verzoek ingediend om een van de lopende beschuldigingen te seponeren, wegens een heel verdachte reden.

NIET BESTAANDE WETTEN

Diddy's advocaten stellen dat bepaalde wetten waarop de aanklachten zijn gebaseerd, zoals die over wraakporno en mensenhandel, in 1991 nog niet bestonden. Dit is het jaar waarin Joi Dickerson-Neal, een van de aanklagers van Diddy, beweert dat ze door hem is misbruikt. De rechtbank moet nog beslissen over dit verzoek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

ADULT SURVIVORS ACT

Joi Dickerson-Neal claimt dat Diddy haar begin jaren '90 heeft gedrogeerd en verkracht en dat hij deze daad ook gefilmd heeft. Diddy ontkent deze beschuldigingen vooralsnog. Zijn woordvoerder verklaarde dat de aanklacht, die pas 32 jaar na de vermeende feiten ingediend is, ongegrond en bedoeld is om geld te verkrijgen. Volgens hem misbruikt Dickerson de Adult Survivors Act van New York State, een wet bedoeld om volwassen overlevers van seksueel misbruik de kans te geven om alsnog een rechtszaak aan te spannen.

GEEN BEWIJS

In een andere rechtszaak werd Diddy beschuldigd door Rodney 'Lil Rod' Jones van seksuele intimidatie en dreigementen over een periode van een jaar. Jones beweerde ook dat Ethiopia Habtemariam, voormalig CEO van Motown Records, wist dat er illegale stoffen in de drankjes op Diddy's feesten werden gemengd. Zij heeft inmiddels verklaard dat deze beschuldigingen onwaar zijn en dat zij nooit tegen Diddy zou kunnen getuigen, omdat ze geen bewijs van wangedrag door hem heeft gezien.

Ster advertentie
Ster advertentie