Entertainment

Adidas onderzoekt grensoverschrijdend gedrag Ye

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Adidas onderzoekt grensoverschrijdend gedrag Ye

Addias heeft een onderzoek ingesteld naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag van Ye. Het bedrijf doet dat naar aanleiding van een anonieme brief die is binnengekomen.

Anonieme brief

Een woordvoerder van Adidas laat weten niet te kunnen vaststellen of de beschuldigingen in de anonieme brief kloppen. "Maar wij nemen de aanklachten zeer serieus en hebben de beslissing genomen om onmiddellijk een onafhankelijk onderzoek naar de zaak te starten."

Gedrag Ye

Eerder deze week beweerden oud-medewerkers van Yeezy en Adidas al dat Ye mindgames gebruikte om zijn personeel te prikkelen en in bedwang te houden. Ook zou hij expliciete foto's en video's van zijn ex-vrouw Kim Kardashian aan personeelsleden hebben laten zien.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Einde samenwerking

Vorige maand werd de samenwerking tussen Adidas en Ye beëindigd vanwege zijn antisemitische uitspraken. "Adidas tolereert geen antisemitisme of enige andere vorm van haatspraak. Ye's recente uitspraken en acties zijn onacceptabel, haatdragend en gevaarlijk", klonk het toen. Door het einde van de samenwerking heeft Adidas de winstprognose van dit jaar aardig moeten bijstellen. De Yeezy-samenwerking was miljarden waard en een van de succesvolste collecties voor het Duitse sportmerk.

Ster advertentie
Ster advertentie