Entertainment

Ye draagt ondanks beëindiging samenwerking nog steeds Adidas

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Ye draagt ondanks beëindiging samenwerking nog steeds Adidas

Ye mag kort geleden dan wel aan de kant zijn gezet door Adidas, het betekent nog niet dat hij de kleren van het merk niet meer draagt. De rapper werd onlangs gespot voor zijn hotel in Beverly Hills in een zwarte Balenciaga x Adidas outfit.

Adidas

Ye droeg een zwarte trui met een witte fannypack. Beide voorzien van een groot Adidas logo. Voor veel van zijn fans was zijn kledingkeuze verrassend, aangezien de samenwerking met Adidas kort geleden nog tot een abrupt einde kwam. Het bedrijf liet op 25 oktober in een statement weten de samenwerking met Ye te stoppen na verschillende antisemitische uitspraken. "Ye's recente uitspraken en acties zijn onacceptabel, haatdragend en gevaarlijk."

Adidas is nog steeds eigenaar van alle Yeezy-ontwerpen, de collectie die ze in eerste instantie samen met Ye hadden gelanceerd. Het bedrijf liet dan ook weten dat ze nog steeds Yeezy schoenen blijven verkopen, maar zonder het merk dat de schoenen aan Ye linkt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Twee miljard dollar

Adidas is niet de enige die de samenwerking met Ye heeft stopgezet na zijn opvallende gedrag. Ook modehuis Balenciaga en het Amerikaanse agentschap Creative Artists Agency stopte hun samenwerking met de artiest.

De beëindiging van alle samenwerkingen kostte de rapper naar eigen zeggen zo'n twee miljard dollar. Toch leek ook dit hem niet te ontmoedigen. "Dit is love speech", schreef Ye destijds in een Instagrambericht. "Ik hou nog steeds van je. God houdt nog steeds van je. Het geld is niet wie ik ben. De mensen zijn wie ik ben."

Ster advertentie
Ster advertentie