Entertainment

Kanye West van plan zich weer verkiesbaar te stellen als president

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Kanye West van plan zich weer verkiesbaar te stellen als president

Kanye West droomt er nog altijd van om president van de Verenigde Staten te worden. Die droom gaat hij wederom najagen tijdens de presidentsverkiezingen van 2024. Dat laat de rapper weten aan X17 Online.

"We werken aan de toekomst"

Gisteren verscheen er een video online waarin een journalist van X17 Online Ye vroeg of hij zich écht verkiesbaar gaat stellen, waarop de rapper antwoordde met een volmondige ja. "Het is simpel. Niemand kan me vertellen wat ik wel of niet mag zeggen. We werken aan de toekomst", vertelt de rapper. "Als mensen moeten we samen verbeteren. Alles is zo verdeeld tegenwoordig. Denk bijvoorbeeld aan diversiteit. Mensen zien dat als iets goeds, maar we zijn de Verenigde Staten. We zijn een eenheid en een republiek.

Uit de video blijkt dat Kanye inmiddels al bezig is met de voorbereidingen op zijn verkiezingscampagne. Zo laat hij in zijn atelier verschillende kledingstukken zien die tijdens zijn campagne in de verkoop zullen gaan. Als campagnemanager heeft hij de Britse journalist Milo Yannopoulis aangesteld, die voornamelijk bekend is van de conservatieve nieuwssite Breitbart.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen schijn van kans

Kanye West deed in 2020 al mee aan de presidentsverkiezingen, als onafhankelijke kandidaat, maar maakte geen schijn van kans op het presidentschap. De rapper kreeg verspreid over twaalf staten ongeveer 60.000 stemmen. Kort na de verkiezingen uit 2020 liet de rapper al weten dat hij in 2024 weer een poging zou wagen om president van de VS te worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie