Entertainment

Kanye West haalt uit naar Adidas vanwege Yeezy Day

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kanye West haalt uit naar Adidas vanwege Yeezy Day

Als er één persoon in de muziek- en fashionindustrie is die geen blad voor de mond neemt dan is het Kanye West. De rapper heeft in het verleden vaker kritiek geuit op bedrijven waarmee hij heeft samengewerkt, waaronder Nike, Netflix en Def Jam. Ook Adidas is niet veilig voor de rants van Ye. Zo heeft hij middels een Instagrambericht zijn ongenoegen geuit over het door Adidas georganiseerde Yeezy Day.

Yeezy Day

Sinds de lancering van de eerste Yeezy's zijn de sneakers uitgegroeid tot een waar begrip in de hedendaagse sneakercultuur. Uiteraard is Adidas daarvan op de hoogte, waardoor het bedrijf met het idee kwam om vandaag Yeezy Day te vieren. Tijdens deze speciale dag worden verschillende oudere sneakers in de Yeezy-lijn opnieuw uitgebracht.

Allemaal leuk en aardig voor de liefhebbers, maar Ye is er allesbehalve blij mee. In een bericht aan Complex vertelt Kanye dat Adidas achter zijn rug om met Yeezy Day op de proppen kwam. Daarbij opgeteld zou Adidas volgens de rapper ook zijn werknemers wegpikken en zonder zijn toestemming Yeezy-sneakers in verschillende kleuren uitbrengen. Ook zou Adidas niet oprecht zijn geweest tegen de rapper. "Toen ik Adidas vroeg om meer Yeezy slides te produceren, loog de algemeen directeur in mijn gezicht en zei hij dat ze daar de capaciteit niet voor hebben. Ondertussen kopiëren ze mijn slippers en maken ze hun eigen versie van de Yeezy slides.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Neppe Yeezy"

Het is niet de eerste keer dat Ye zich negatief uitlaat over Adidas. Zoals in zijn lange bericht te lezen valt, uitte hij halverwege juni zijn ongenoegen over het ontwerp van de nieuwe Adilette-slippers van Adidas, omdat die teveel zouden lijken op Yeezy slides. "Deze schoenen vertegenwoordigen het gebrek aan respect dat mensen aan de macht hebben voor talent. Dit is een neppe Yeezy gemaakt door Adidas zelf", aldus Kanye.

Ster advertentie
Ster advertentie